Így dekorálhatjuk otthonunkat 2023-ban

Kütyü Magazin - 2023. február 1.

Minden új év új reményeket tartogat számunkra, és néha jólesik egy kicsit a környezetünket is változásra bírni. Otthonunkban minden olyan, amilyennek azt elképzeljük. De miért ne újítanánk meg egy kicsit az életterünket? Mint minden évben, úgy 2023-ban is új trendhullámok uralják a lakberendezést, így a következő cikkben most utánajárunk, hogy idén miről szól a lakásdekorálás világa. 

Milyen anyagokat használhatunk a lakásunk csinosításához?

Leginkább a fenntartható gondolkodásmód dominál 2023-ban, ami nagyban kihat a dekorációs anyagok felhasználására és kiválasztására is. A Csipke Csodái méteráru webáruház black out anyag kínálatában mindannyian találunk olyan termékeket, amelyekkel praktikussá tehető a sötétítés. 

A black out anyag és más dekorációs kellékek kombinálásával jól fokozható a kontraszt a helyiségben, de tulajdonképpen a speciális, háromrétegű anyag másban is segíthet nekünk. Az ilyen sötétítő függönnyel nyáron hűvösen, míg télen melegen tarthatjuk a helyiséget. 

A pamut, a gyapjú, a juta, a len és a bársony ugyancsak közkedvelt anyag, de a boucle nevű szövetet sem hagyhatjuk le a listánkról, amely egy kis nosztalgiára is hív minket. 

A legtöbb burkolat fából készül, emellett az agyag és a kerámia népszerűsége is megnő ebben az évben.

Uralkodó színek

A színek képesek befolyásolni a hangulatunkat, tehát a különféle színkombinációk kiválasztása egy igazán fontos lépés. A trendi színek listája elég nagy, szóval tulajdonképpen könnyen megtalálhatjuk közöttük azokat, amelyekkel azonosulni tudunk.

A sárgás, barnás árnyalatok leginkább a boldogságra emlékeztetnek minket. De a monokróm, vagyis a klasszikus fekete-fehér páros letisztult, elegáns hatást kölcsönöz valamennyi helyiségnek. A lágy pasztell árnyalatok ugyancsak népszerűnek minősülnek, különösen a levendula és a föld színei. 

Lakberendezési irányok 2023-ban

A mindfullness irányzat továbbra is meghatározza a lakberendezési trendeket, ami a tudatos életforma és a harmónia felé tereli gondolkodásunkat. Éppen ezért mindezt a lakásunknak is tükröznie kell. Már évek óta divat, hogy saját kis kuckókat alakítanak ki a sarkokban vagy az ablakok közelében, de most még többen szeretnének ezekhez hasonló privát terekkel megtölteni otthonukat. 

Az okoseszközök szinte észrevétlenül jelentek meg életünkben, tehát egy modern lakásban ezek előnyeit szintén kiaknázhatjuk, viszont idén a környezettudatos és energiahatékony megoldások felé mozdul a társadalom. 

A lakberendezés alapja az egyén komfortérzete, személyisége, így bármilyen trendek is tarolnak, igyekezz te is hű maradni önmagadhoz, ez lesz a kulcsa a tökéletes élettér megteremtésének.

Vissza