Modern babaágyak modern babaszobába

Kütyü Magazin - 2023. március 1.

A babát váró szülők a kiságy kiválasztását tartják az egyik legfontosabb feladatnak, hiszen a babaszoba berendezése meg kell, hogy történjen a kicsi megszületéséig. De valóban szükséges előre eltervezni mindent? A modern, többfunkciós babaágyak felülírhatják eddigi elképzeléseinket a gyerekszoba kialakításával kapcsolatban.

A hagyományos kiságy és társai

Ha babakori fényképeinket nézegetjük, bizonyára megtaláljuk valamelyiken a jól ismert rácsos kiságyat is. A legtöbb szülő abból indul ki, hogy mivel neki is ilyen ágya volt, a gyermekének is praktikus lesz ez a típus, ám a Baby Lion babaágyak és bababútorok kategóriájában nézelődve feltűnik, hogy ma már sokkal többféle modell is elérhető.

Persze a hagyományos kisággyal sincs baj, sőt nagyon is hasznos lehet sok esetben, hiszen tartozik mindegyikhez pelenkázó is. És ma már ez az ágy is kapható több színben, ráadásul a hozzá tartozó textíliákkal - ágynemű szett, takaró, rácsvédő, párna - egyedivé tehető.

Léteznek olyan modellek is, melyek később ifjúsági ággyá alakíthatók át. A Baby Lion kínálatában is megtalálható Todi bútorokat ajánljuk azok figyelmébe, akik szeretik a praktikus, többfunkciós berendezéseket, és szeretnek előretervezni.

De ahogy említettük, nemcsak rácsos kiságyban lehet altatni a babákat: babaöblök, bölcsők és utazóágyak is szóba jöhetnek, nézzük, milyen előnyei lehetnek ezeknek!

Miért jó a babaöböl?

A babaöböl nagyon hasznos akkor, ha a pici nem tud nélkülünk aludni, igényli a közelséget, de nem szeretnénk a saját ágyunkba fektetni. A babaöböl a szülők fekhelye mellé kényelmesen elhelyezhető, mivel a kiságy egyik oldala lecipzározható. Így éjjel a mama a simogatásával meg tudja nyugtatni a picit, nem kell felkelnie. A kötődés kialakulását is nagyban elősegíti a babaöböl használata.

A bababútor magassága állítható, könnyen rögzíthető a szülői ágyhoz. Tárolózsebei is vannak a fontosabb kellékek elhelyezésére. 

A babaöblök természetesen kiságyként is funkcionálhatnak, és mivel könnyen mozgathatóak, bárhol felállíthatóak a szobán belül.

Utazóágyak és utazójárókák

A Baby Lion termékei között több hasznos, többfunkciós bababútort is találunk. Ilyen az utazóágy is, melyet nemcsak utazáshoz lehet azonban használni. Mivel a babaöbölhöz hasonlóan ez is könnyen mozgatható, kitűnően hasznosítható például a teraszon, udvaron is nyáron. Így a baba napközben nyugodtan alhat a friss levegőn, amíg mi odakint dolgozunk.

De persze, ha gyakran utazik a család hétvégenként, akkor kiváltképp érdemes beszerezni ezt a bababútort. Az utazójáróka szélesebb ennél, de alváshoz az is használható, állítható benne a fekhely magassága.

Modern bölcsők

A modernitás nem jelenti azt, hogy megválunk a jól bevált szokásoktól, dolgoktól. Eleink is tudták, hogy a bölcső mennyire praktikus: a benne fekvő baba a ringatás hatására hamar megnyugszik, és az idegrendszer fejlődésére nézve is hasznos eszköz a bababölcső.

Bármelyik megoldást is választjuk, vegyük figyelembe a baba igényeit, alakítsunk ki számára kényelmes fekhelyet!

Vissza