Fenntartható tervezésükért díjazták az LG 2023-as OLED evo tévéit

Kütyü Magazin - 2023. május 31.

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

A Carbon Trust egy globális klímatanácsadó szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy elősegítse a "Net Zero", azaz a nettó nulla kibocsátás felé törekvést, az SGS pedig egy vezető globális tesztelő szervezet, amely a környezeti szempontból fenntartható termékek tanúsításával foglalkozik. Mindkét intézmény a termék teljes útját ellenőrizte a gyártástól a szállításon át a megsemmisítésig.

Az LG OLED evo sorozat modelljei a kompozit szálasanyag***** és fém alkalmazása miatt könnyebbek és tartósabbak, a sorozat tévéi így jóval kevesebb műanyagot igényelnek, mint az azonos képernyőméretű LG LCD tévék. Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően az LG idénre 20 000 tonnával csökkentette a műanyagfelhasználását.

 

 

A kompozit szálasanyagnak köszönhetően a legújabb OLED evo sorozat egyes modelljei mintegy 20 százalékkal könnyebbek az azonos képernyőméretű LCD tévékhez képest******, ezzel hozzájárulva a CO2 kibocsátás csökkentéséhez a szállítás során. Az LG OLED evo modellek, a 2023-ban megjelenő QNED tévék és a NanoCell tévék hátlapja 30 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, ezzel várhatóan csak a televíziók esetében évi 3200 tonna műanyaghulladék hasznosítható újra.

Az LG OLED tévékészülékei kevesebb alkatrészből készülnek, mint a hagyományos LCD tévék, ez az előny pedig az OLED kijelzők egyedülálló self-lit technológiájának köszönhető, amelynél önálló fénykibocsátásra képes pixelek biztosítják a megjelenített képet, így nincs szükség külön háttérvilágítási szerkezetre. A kisebb alkatrészszám azt is jelenti, hogy egységenként kevesebb erőforrásra van szükség a gyártáshoz, valamint kevesebb műanyaggal és elektronikus hulladékkal kell számolni a tévékészülékek élettartamának végén.

"Az LG OLED evo sorozatot úgy terveztük, hogy a nézők magával ragadó élményt kapjanak, emellett a termék életszakaszainak minden fázisában csökkentjük a környezetre gyakorolt hatását egy zöldebb és egészségesebb jövőt elősegítve" – mondta Baik Sun-pil, az LG szórakoztatóelektronikai üzletág termékfejlesztési részlegének vezetője. "Az LG az OLED tévék piacának vezetőjeként a jövőben is számos ESG-kezdeményezést fog megvalósítani és felelős gyakorlatok mentén végzi majd a tevékenységét."

 

2013-as debütálása óta az LG OLED folyamatosan emelte az iparági mércét és olyan úttörő kijelzőtechnológiákat vezetett be, mint az OLED evo, valamint olyan egyedi formavilágot mutatott, mint például a világ első feltekerhető tévéje, az LG SIGNATURE OLED R, valamint az állítható íveltségű LG OLED Flex. Idén, az LG OLED 10 éves évfordulóján számos újdonsággal bővül a vállalat self-lit technológiával rendelkező tévéképernyőinek változatos kínálata, élükön a 2023-as OLED evo sorozat lenyűgöző modelljeivel. Ezek a készülékek jelenleg világszerte 125 országban kaphatók.

Az LG 11 egymást követő évben kapott helyet a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben (DJSI World), és 2 egymást követő évben kapta meg a Korea ESG Standards Institute (KCGS) ESG értékelési és minősítési közleményében az Átfogó “A” fokozatot".

_____________________

* 77, 65, 55, 48 és 42 collos LG OLED evo C3 modellek. 

** 83 collos LG OLED evo C3 modell és a 83, 77, 65 és az 55 collos LG OLED evo G3 modellek. 

*** Csak a Carbon Trust listáján részt vevő piacokon/régiókban értékesített, felsorolt termékekre vonatkozik.

**** Az OLED evo Z3, G3, C3, B3, A3 sorozat és a QNED85, QNED80 SGS Eco-Product tanúsítványt kapott. 
Az OLED Z3 megfelelt az anyaghatékonyságra, az újrahasznosíthatóságra és a veszélyes anyagok minimális felhasználására vonatkozó szabványoknak.

***** Az 55/65/77 hüvelykes G3 modellekre, a 42/55/65/77 hüvelykes C3 modellekre és a 77 hüvelykes A3 modellre vonatkozik.

****** Az LG 65 hüvelykes OLED evo (C3 modell) és az LG 65 hüvelykes 4K UHD TV (UR80 modell) összehasonlítása

Vissza