Júniusban érkezik Magyarországra is a Lenovo ThinkReality VRX

Kütyü Magazin - 2023. május 31.

A kiemelt nemzetközi piacokon (többek között Magyarországon is) júniustól rendelhető a Lenovo vállalatok számára kifejlesztett új ThinkReality VRX all-in-one virtuális valóság (VR) headsetje. A magával ragadó, kényelmes, vékony kialakítású, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldást a Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor vezérli, színes, nagy felbontású átviteli képességeket biztosítva a kevert valóság alkalmazásokhoz. A ThinkReality VRX-et egy teljes körű, végponttól végpontig terjedő szolgáltatáscsomag is támogatja, amely biztosítja a szervezeti projektek sikerességét és megtérülését.

A ThinkReality VRX várhatóan 2023 júniusától lesz elérhető a kiemelt nemzetközi piacokon. A Lenovo a TruScale-en keresztül Device as a Service (DaaS) finanszírozási és szolgáltatási modelleket kínál az XR-megoldásokhoz a vállalati hatékonyság növelése érdekében. A lehetőségekről az érdeklődők a ThinkReality VRX weboldalán a Lenovo helyi értékesítési képviselőjétől kaphatnak tájékoztatást.

 

 

VR a vállalat számára tervezve

A kifejezetten vállalati felhasználásra tervezett Lenovo ThinkReality VRX-et úgy alakították ki, hogy minden helyzetben a munkavállalók tökéletes VR-megoldása legyen. A kiterjesztett valóság (XR) eszközök új digitális funkciói és a valósághű megjelenítéssel a munkaerőt szinte nem korlátozza az idő és a tér. Az XR-technológiák a hatékonyság javításától a munkavállalók képzésén és a virtuális együttműködésen át a tervezési és mérnöki feladatok 3D-ben történő kiterjesztéséig minden eddiginél fontosabbak a vállalkozások életében, annak érdekében, hogy a munkavállalók számára fejlődési lehetőségeket biztosítsanak.  

"A Lenovo ügyfelei megbízható, rugalmas és bővíthető átjárókat keresnek a növekvő vállalati metaverzumhoz. Üzleti szintű megoldásokra van szükségük a virtuális környezetekben és a hibrid környezetben való munkavégzés új realitásaihoz" – mondta Vishal Shah, a Lenovo XR és Metaverse üzletágának ügyvezetője je. "A Lenovo ThinkReality VRX-et úgy terveztük meg, hogy a VR-megoldás a lehető legideálisabb legyen a tréningekhez és a magával ragadó 3D környezetben folytatott együttműködésekhez, mert ez a munkavégzés jövője."

A ThinkReality VRX-et a vállalatok igényeire szabott speciális kialakítással, higiénikus anyagokból tervezték a hosszú élettartam és megbízható működés érdekében. A készülék az ellátási lánc és gyártási folyamatok védelme érdekében a vállalati szintű biztonsági követelményeknek is megfelelő támogatást kapott. 

Az új VR-headset viselete több fejlesztésnek köszönhetően még kényelmesebb, akár a hosszabb munkamenetek során is. Az innovatív pancake-optikával megőrizte karcsúságát, a nagy kapacitású akkumulátort jobb súlyelosztással telepítették. A ThinkReality VRX továbbá olyan egyedi szellőzőrendszerrel rendelkezik, amely a kijelzőről származó hőt a készüléket viselő arcától távolabb vezeti.

 

 

A ThinkReality VRX a Lenovo ThinkReality XR megoldások portfóliójának része, amely a vállalati alkalmazások és tartalmak globális szintű telepítését és kezelését támogató felhőalapú szoftverplatformot tartalmaz. A ThinkReality VRX-et más vezető mobileszköz-kezelő (MDM) platformok is támogathatják. A Lenovo XR-megoldásai közé tartozik a ThinkReality xR Services is, amely gyártófüggetlen, végponttól végpontig terjedő, kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek a stratégiatervezéstől egészen a megvalósításig.

A ThinkReality VRX a Lenovo kereskedelmi XR-megoldások hardverportfóliójához tartozik, amely tartalmazza a ThinkReality A3-at, legsokoldalúbb vállalati felhasználásra valaha tervezett kiterjesztett valóság (AR) okosszemüveget. A Lenovo ThinkReality számos megoldást kínál a vállalatoknak, legyen szó a VR használatával történő tanulás élményének, a közös munka hatékonyságának növeléséről, vagy akár a munkafolyamatok átalakítása érdekében valós forgatókönyvek AI-képes digitális leképezéséről az AR segítségével.

 

 

Az XR-alkalmazások nyílt ökoszisztémája

A Lenovo felismerte, hogy a vállalati metaverzum kiépítéséhez átjárhatóságra és a legjobb hardver- és szoftvergyártók közös erőfeszítéseire van szükség. Ennek érdekében a vállalat elkötelezett az iparág vezetőivel való együttműködés mellett, hogy előmozdítsa az XR-megoldások elterjedését és befogadását, átalakítsa az emberek munkavégzési-, és tanulási szokásait és az egészségükről való gondoskodást. A vállalatoknak és szervezeteknek a Snapdragon Spaces XR Developer Platform és az OpenXR-alapú SDK segítségével lehetősége nyílik a ThinkReality VRX számára történő fejlesztésre. A nyílt Snapdragon Spaces ökoszisztémával a fejlesztők úttörő szerepet vállalhatnak az innovatív élmények megteremtésében, amelyek a térbeli számítástechnika következő generációját határozzák meg.

A Lenovo számos XR-fejlesztővel dolgozik együtt önállóan és a Snapdragon Spaces platformon keresztül, hogy az élvonalbeli alkalmazások a ThinkReality VRX-en elérhetők legyenek. A legnépszerűbb vállalati VR-felhasználási módok napjainkban a hard és soft készségek immerzív oktatása, valamint a 3D-környezetben történő együttműködés.

A Lenovo ThinkReality számos fejlesztővel működik együtt a Snapdragon Spaces-en keresztül, és folyamatosan bővíti ökoszisztémáját.

A hard készségekkel kapcsolatos képzések (például a szerszámok használata és a munkafolyamatok elsajátítása) elengedhetetlenek a gyártási, autóipari, egészségügyi és egyéb műszaki szakmákban betöltött pozíciókhoz. Az immerzív tanulás költséghatékonyabb, biztonságosabb és eredményesebb, mint a hagyományos, veszélyes felszereléseket és drága erőforrásokat igénylő képzések. 

A soft készségeket fejlesztő képzések a modern munkaerőt támogatják, akár a kommunikációs készségek erősítésében, az empátia gyakorlásában vagy a szakmai ismeretek bővítésében. A digitális szerepjátékok és más képzési szituációk számos területen elősegítik a csapattagok és szervezetek sikereit, akár az értékesítési készségek, ügyfélszolgálat fejlesztésében, akár a vállalti vagy vezetői kultúra erősítésében. 

A virtuális terekben történő találkozás és együttműködés a következő vállalati felhasználási terület, amely képes átalakítani az emberek munkáját és üzleti tevékenységét. A drága, szén-dioxidot termelő utazások csökkentése és a termelékenység fokozása 3D modellekkel vagy digitális ikermodellekkel a csapatokat és az ügyfeleket segíti a hatékony együttműködésben az új digitális platformokon.

A Lenovo ThinkReality a közeljövőben további együttműködéseket jelent be vezető XR-fejlesztőkkel. A vállalati XR-megoldásokat létrehozó fejlesztők további információkért fordulhatnak a ThinkReality-hez.

ThinkReality VRX főbb műszaki adatok:

 

Vissza