Érkezik a Samsung Food platform

Kütyü Magazin - 2023. augusztus 31.

A Samsung bejelentette a mesterséges intelligencia-alapú Samsung Food platform nemzetközi bevezetését. Az egyéni igényekhez alakítható felület egyszerre szolgál receptek gyűjtőhelyéül, miközben egy okos konyhai segédként élelmiszer- és étkezési információkat nyújt a felhasználóknak a személyre szabott receptektől kezdve, egészen a főzési instrukciókig.

A világszerte 104 országban, nyolc nyelven elérhető*  Samsung Food több mint 160 ezer recepttel kínál egyedülálló gasztronómiai élményt. Személyi asszisztensként támogatja a felhasználókat az egyéni étrend kialakításában, az új ízek felfedezésében és a hozzávalók online megrendelésében. A szolgáltatás megkönnyíti a konyhai eszközök vezérlését és végigkalauzolja a felhasználókat a főzési folyamatokon, továbbá lehetővé teszi a kedvenc receptek megosztását a közösségi funkciók használatával.

A Samsung háztartási eszközeinek, konyhai berendezéseinek és élelmiszeripari szolgáltatásainak széles választékára építve a Samsung Food a felhasználja a rendelkezésre álló adatállományt és a mesterséges intelligencia-alapú technológiát, hogy túlszárnyalja a korábban létező lehetőségeket, és egy olyan felületet kínáljon, amely a felhasználók igényeihez és életmódjához igazodik. Ennek érdekében a platform a vállalat által 2019-ben felvásárolt Whisk receptalkalmazás adatbázisából merít, amely kiaknázza a Food MI technológiában rejlő potenciált.

„Az ételek és azok elkészítési módjai mindennapjaink szerves részét képezik, hiszen mindannyian szeretünk együtt főzni és enni – mondta Chanwoo Park, a Samsung digitális készülék üzletágának ügyvezető alelnöke és szolgáltatásokért felelős csoportjának vezetője. – A Samsung Food a vállalat ökoszisztémájában minden digitális- és mobileszközt összekapcsol, és a bevásárlólista összeállításától az ételek tálalásáig támogatja a felhasználókat. A mesterséges intelligencia továbbfejlesztett lehetőségeivel átfogó és személyre szabott élményt kínál a felhasználóknak, akik mindezt közvetlenül a tenyerükből irányíthatják.”

 

 

A jóleső étkezésért: receptek felfedezése és személyre szabása, MI-alapú étrendek összeállítása, konyhai kapcsolódás és közösségi megosztás 

A Samsung Food változatos funkciók széles skálájával támogatja a felhasználókat az étkezés megtervezésében és a főzés teljes folyamata során, kiemelve négy kulcsfontosságú területet: receptkeresés és személyre szabás, egyéni étrend kialakítása, összekapcsolt főzés és közösségi funkciók.

Az újonnan felfedezett recepteket a felhasználók bárhonnan és bármikor könnyedén elmenthetik a platformon saját digitális szakácskönyvükbe. Az alkalmazás kielemzi a recepteket, kategorizálja őket, majd az összetevők alapján bevásárlólistát állít össze. A Samsung Food szolgáltatás nemcsak a mobileszközökön, hanem a Bespoke Family Hub hűtőszekrényeken is elérhető, a Family Hub érintőképernyőjéről megnyitva a Samsung Food recepteket ajánl a rendelkezésre álló élelmiszerek alapján.** 

A Personalize Recipe (Recept személyre szabása) funkció az alkalmazás mesterséges intelligenciájára épít, így például bármilyen elmentett recept elérhető vegán vagy vegetáriánus változatban is. A Samsung Food igazodik a felhasználó életmódjához, diétájához, vagy akár a legutóbbi bevásárlásához: beépíti a receptbe az otthon található hozzávalókat. A fúziós konyha szerelmeseinek is tartogat új lehetőségeket, a felhasználók elkészíthetik például olasz ételek koreai változatait és beállíthatják az ételek optimális főzési idejét vagy az elkészítés nehézségét.

Az alkalmazás személyre szabott napi étkezési tervet állít össze a felhasználók egészségügyi adatai, táplálkozási igényük és kedvenc ételeik alapján létrehozott mesterséges intelligencia ajánlásokkal. Az összetevők teljes tápérték szerinti bontása bármikor elérhető, és a felhasználók a Samsung Food bevásárlólistájukhoz is hozzáadhatnak tételeket, amely egyenesen továbbítható az adott bolt online pénztárába.

A zökkenőmentes csatlakoztatást kínáló Samsung Food alkalmazással a felhasználók beállíthatják az időzítőt, előmelegíthetik a sütőt és a receptek optimális elkészítésével kapcsolatos beállításokat a háztartási készülékre küldhetik mobileszközükről az összekapcsolt főzés jegyében. Az év végig a vállalat folyamatosan bővíti a Samsung Food-kompatibilis eszközök listáját. Első körben a Bespoke sütőkön válik elérhetővé a szolgáltatás, majd a Bespoke indukciós tűzhelyek és mikrohullámú sütők is fokozhatják a konyhai kényelmet.

A közösségi funkcióknak köszönhetően a felhasználók ismerőseikkel is megoszthatják kedvenc ételeiket, létrehozhatják és közzétehetik saját receptjeiket és követhetik kedvenc gasztroinfluencereiket, tartalomkészítőiket.

 

Samsung Health, Vision MI és még számos érkező funkció

A Samsung Food bevezetésekor az applikációban elérhető funkciókon túlmenően a Samsung folyamatosan új szolgáltatásokkal bővíti az alkalmazást, hogy az még zökkenőmentesebb és átfogóbb személyre szabott élményt nyújthasson.

2023 végéig a Samsung Food a Samsung Health applikációval együtt kínál majd optimalizált megoldásokat a felhasználóknak az egészségük megőrzéséhez, olyan adatokra alapozva, mint a BMI, a testösszetétel és a kalóriafogyasztás, segítve őket az egészségügyi céljaik elérésében a kiegyensúlyozott étrend fenntartása mellett.

A tervezetten 2024-ben megjelenő Vision MI technológia lehetővé teheti a Samsung Food számára, hogy felismerje az okostelefonnal lefényképezett élelmiszereket, valamint ezekről információkat nyújthasson a felhasználók számára, mint például a képen szereplő étel tápértéke. Az alapanyagok elemzése és felismerése révén az alkalmazás recepteket ajánl, ezeket a felhasználók elmenthetik, gyűjteményeket készíthetnek belőlük, valamint a szükséges hozzávalókat könnyedén a bevásárlólistájukhoz adhatják.

A Samsung által nyújtott, egyre bővülő szolgáltatásportfólió részeként megjelenő Samsung Food a következő lépés a felhasználóknak nyújtott átfogó, ugyanakkor testreszabott otthoni élményekben. A Samsung arra törekszik, hogy továbbra is fejlessze az összekapcsolt konyhai eszközökkel elérhető könnyedséget és kényelmet, így a hivatalos bevezetést követően az alkalmazás folyamatosan új funkciókkal frissül.

Vissza