Reménytelennek hitt implantológiai történetek

forrás: Kütyü Magazin - 2023. szeptember 1.

Máig nem kevés olyan eset adódik, amikor neves fogászati klinikák küldik el a pácienst egy másik klinikára annak reményében, hátha az ott dolgozó szakemberek megoldják a problémát. Ebben a cikkben egy efféle történetről számolunk be.

Milyen kihívásokkal találkozhatunk?

Az implantációs eljárások igen sok kihívást tartogathatnak, erre is példa, hogy a Halász Klinika implantátumeltávolításban is jártas, ugyanis nem kevés elrontott, félresikerült vagy reménytelennek ítélt esettel keresik fel a specialistákat. 

A történetben szereplő hölgy többéves beültetett, betört alsó implantátumokkal, fogpótlás nélkül kért segítséget, mindezt tetézte, hogy fogágybetegséggel is küzdött. Természetesen a pácienst megviselte az évekig tartó kísérletezgetés, nem is meglepő, hogy végül kétkedve érkezett a felmentő hadsereghez. Szerencsére a hosszas küzdelmei sikerrel zárultak, ehhez persze 7 hónap, 3 műtét is kellett, viszont így teljesen helyreállították az ínyt és a csontszövetet. Esetében a legfőbb cél nem az esztétika volt, hanem a megbízhatóság, biztonság. 

Ebből is látható, hogy egyéni szempontjaink szerint a szakemberekkel együttműködve választhatjuk meg a nekünk legmegfelelőbb opciót. Egyesek persze nem akarnak megalkudni az esztétika terén sem, így a legmagasabb prémium csomag mellett döntenek, amely tartósságban is felülmúlja az elvárásokat. 

Elrontott implantátumok korrekciója 

A fenti esetből is kiderül, hogy bár napjainkban is előfordulhatnak félresiklott beavatkozások, de szerencsére van rá mód, hogy orvosoljuk a problémát. Például a Halász Klinika szakembereinek segítségével, akik nemcsak a beültetésekben, hanem az eltávolításban is rengeteg gyakorlatra tettek szert. Annak eredményeként, hogy egyre többen keresték fel őket menthetetlen esetekkel, olyan metódusok lettek kidolgozva, amelyekkel gyorsan, fájdalommentesen megoldható az eltávolítás, helyreállítás. 

Itt persze számít az állapot súlyossága is, hiszen a reménytelen szituációkon belül is vannak fokozatok, mégis, ha elég energiát és időt szánunk rá, lehetséges a pozitív kimenetel. 

Elengedhetetlenek a speciális szerszámok, a többlépcsős protokoll és a komoly szakmai tapasztalat. Nem mindegy az sem, hogy az eltávolítás során mennyi csontszövet marad. Ez ugyanis döntő a későbbiekben, az új beültetés sikere szempontjából.

Bízzunk a segítségben!

Akik már többször pórul jártak más-más klinikán, azok kétkedve, bizalmatlanul vágnak neki a folyamatnak a pozitív végkifejlet reményében. A különleges esetek mind azt példázzák, hogy a legrosszabb helyzetekből is ki lehet kerülni győztesen. Fontos tehát, hogy jól válasszunk, mert ezáltal visszakaphatjuk az önfeledt mindennapjainkat. Tegyük félre a korábbi negatív tapasztalatokat, és fókuszáljunk a sikeres végeredményre, a boldog mosolyra.

 

Vissza