Válaszd exkluzív ajándékként a matcha zöld teát

forrás: Kütyü Magazin - 2023. szeptember 1.

Leggyakrabban szeretteinket lepjük meg ajándékokkal, sok esetben azonban távoli ismerősök, rokonok a megajándékozottak. Előfordulhat, hogy a kollégáink, sőt felettesünk számára kell beszereznünk egy meglepetést, mely nem mindig egyszerű feladat.

Azok esetében, akiket úgy ismerünk, mint a tenyerünket, nem okoz gondot, hogy személyre szóló figyelmességgel lepjünk meg, viszont előfordul, hogy kemény dió a kevésbé szoros barát vagy kolléga megajándékozása. Minőségi és igazán dekoratív lehetőséget kínál az M Matcha által összeállított exkluzív matcha tea csomag, mely mindent tartalmaz, ami egy isteni és egészséges tea elkészítéséhez szükséges. 

De vajon miért is gondoljuk úgy, hogy tökéletes ajándék bárki számára a matcha tea? Indokainkat továbbolvasva tudhatod meg.

A matcha teáról

A Japánból származó matcha a zöld teák egyik fajtája, mely különleges, hiszen a szigetország csak néhány részén termesztik és egy adott időben történik a szüretelése. A gondosan nevelt teacserjékről a leveleket akkor szedik le, amikor a legtöbb klorofillt és egészséges összetevőt tartalmazzák. A kézzel történő begyűjtést követően a megszárított leveleket erős malomköveken őrlik porrá. 

A vibrálóan zöld színű, kellemes, édes aromájú teapor illata friss. A benne található valamennyi jótékony összetevő szervezetünkbe jut fogyasztásával, hiszen a tealevél minden darabkája a főzetbe kerül. A tea elkészítése pedig önmagában egy élmény, mivel habos, krémes állagát úgy érhetjük el, hogy bambuszból készült teakeverő ecsettel kevergetve élvezzük ki a pillanatot.

A matcha egészségre gyakorolt hatása

Általában a nem túl közeli barátoknak, munkatársaknak sablonos ajándékokkal próbálunk kedveskedni. A jól bevált dolgoktól nehezen tudunk elvonatkoztatni, pedig egy különleges meglepetéssel biztosan emlékezetes pillanatokat szerezhetünk bárkinek. Az egészséges matcha tea ajándékként tökéletes választás. Amellett, hogy szuvenírt adunk, figyelmességet is nyújtunk a megajándékozottnak.

A matcha tea ugyanis rengeteg jótékony összetevőjével megteremti a szervezet egészséges működésének alapjait. Az antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok garantálják az immunrendszer támogatását, a kiváló anyagcserét. Az L-theanin tartalma miatt kedvezőbb élettani hatással bír, mint a kávézás. Ugyanis a koffein felszívódása lassabb, nincs pörgés, csak egész napos stresszmentes időszak.

Tökéletes ajándék

Többféle matcha ajándékcsomag közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. Annak a megajándékozottnak, akiről tudjuk, hogy szereti a teát és általában fogyasztja is rendszeresen valamelyik fajtáját, érdemes komplex csomagot ajándékozni. Ebben ugyanis a minőségi matcha tea mellett minden szükséges eszköz megtalálható, mely a tradicionális ital elkészítéséhez szükséges. A modern kezdőszettben találunk e-mixert, ami rozsdamentes acélból készült és helyettesíti a kézi keverőt.

Matcha tea ajándékozásával nemcsak egy forró italt kínálsz, hanem nyugalmat és gondoskodást is nyújtasz.

Vissza