Hamarosan megtudhatjuk, hogy ki nyerte a magyar természetfotós nagydíjat

Kütyü Magazin - 2024. február 28.

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. április 5-én 18 órától a Magyar Nemzeti Múzeum Díszteremében rendezi meg a VM a 2023-as pályázati évadának díjátadó ünnepségét és kiállításmegnyitóját. 

A rendezvény alighanem a magyar természetfotós élet egyik legizgalmasabb eseménye lesz idén, hiszen kiderül, hogy ki nyerte el A magyar természetfotó nagydíját, a vele járó Arany Daru szobrot, és hogy kik lettek a kategóriagyőztesek. 

Az est kiemelt vendége lesz Keleti Éva Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas fotóművész, aki nemrég átvette A magyar természetfotó tiszteletbeli nagydíját a VM zsűrijében eltöltött 14. éve után. Előadóként jelen lesz a VM világhírű zsűritagja, Britta Jaschinski fotóriporter, aki előadásában mesél arról, hogy hogyan küzd fotóival a vadvilág kizsákmányolása ellen. 

 

vm-magazin.hu

A csaknem kétszáz képet felvonultató nagy volumenű kiállításon a díjazottak munkáiból, valamint a pályázati évad legszebb képeiből mutat be a szervezet egy lélegzetelállító válogatást, amelyben a látogatók megismerhetik a magyar nemzeti parkok varázslatos élővilágát.

A díjátadó időpontja és helyszíne: 2024. április 5. 18:00 óra, Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem 

Az est házigazdája: Gundel Takács Gábor

Megnyitja: a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója

Köszöntőt mond: Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium és Gaál Péter alapító, Varázslatos Magyarország 

Kiemelt vendégek: Keleti Éva fotóművész és Britta Jaschinski fotóriporter

További információ a Varázslatos Magyarország oldalán.

Vissza