Miben tud segíteni egy modern fizetési megoldás?

forrás: Kütyü Magazin - 2024. március 1.

Napjainkban a készpénz szerepe egyre inkább háttérbe szorul. A globális trendek, valamint az uniós és magyar szabályozások is arra ösztönzik a kereskedőket és a vásárlókat is, hogy minél kevesebb készpénzt használjanak, a mindennapokban inkább a készpénzmentes megoldásokat alkalmazzák.

Rengeteg időt lehet megspórolni

Arról nem is beszélve, hogy az elektronikus fizetési megoldások sokkal kényelmesebbek. A készpénzzel rengeteg probléma van a mindennapokban. A tárolása, kezelése is nehézkes, ha pedig nem tudunk pontosan fizetni vagy túl nagy címletet adunk, akkor még a visszajárót is meg kell várni, külön számolgatni. Ezt jobb lenne minél hamarabb elfelejteni és például a BizPay által kínált, Worldline szolgáltatásainak segítségével új és gyors eszközökkel gondoskodni a pontos elszámolásról, tranzakciókról.

Az elektronikus fizetés jelentősége mind online, mind offline értelemben folyamatosan növekszik. Ezért is fontos, hogy olyan eszközöket használjunk, amelyek gyorsaságban és biztonságban is megfelelnek a legmagasabb követelményeknek is. A legjobb az, ha a bankkártya-elfogadás tulajdonképpen észrevétlen eleme marad a kereskedelmi folyamatoknak. A kártya elfogadása viszont csak egy lépés a műveletben. Pontos elszámolásra is szükség van, ami már a tranzakciót követő napon elérhető lesz. 

Ezzel a könyvelőnek is olyan formában lehet továbbítani az információkat, ami a legkönnyebben feldolgozható. Legkésőbb a tranzakciót követő második munkanapon jóváírásra kerül a számlán a vásárlás ellenértéke. Fizikai terminál és Tap on Mobile esetén a tranzakciós jutalék levonása után fog ez megtörténni. A webshopoknál is különösen fontos a hozzájuk kapcsolható fizetési megoldás.

Egy rugalmas és univerzális szolgáltatásról beszélünk

Fontos, hogy olyan fizetési megoldást találjunk, ami több internetes áruház motorral is kompatibilis. A már említett szolgáltatást lehet használni Unas, Shoprenter, Shopify és WooCommerce rendszerekhez is. A kapcsolat kiépítéséhez csak pár kattintást kell megtenni, és már használatba is vehetjük. Az egyedi fejlesztésű webáruházakkal is ugyanúgy működik, nyílt API segítségével lehet összekapcsolni őket, ahogy a számlázó, ERP és CRM rendszereket is.

Az egyik legnépszerűbb eszköz: az asztali terminál

Ami ráadásul opcionális PIN Pad-dal is elérhető. A Worldline olyan eszközt kínál, ami képes az összes ismert kártyatársaság kártyáját kezelni. Ezek közé tartozik a teljesség igénye nélkül a Visa, a Mastercard, a VPay, a Diners, az American Express, az Apple Pay és a GPay is. A speciális, Magyarországon használt kártyákat is kezelni tudja, mint amilyen az OTP SZÉP Kártya, K&H SZÉP Kártya, MKB SZÉP Kártya vagy az Egészségpénztári kártya.

A dinamikus devizaváltás is elérhető, így a vásárlók a bankkártyájuk mögötti számla devizanemében is tudnak fizetni. Pénztárgéppel és ismertebb kasszarendszerekkel is egyszerűen összeköthető.

Vissza