Egy karóra, amelyben sosem fogsz csalódni

forrás: Kütyü Magazin - 2024. április 1.

A karórák kínálata egyre csak bővül, sorra lépnek be új tervezők és márkák is a piacra. Ez feladhatja a leckét választás terén, ugyanis nehézséget jelenthet kiszűrni a valóban megbízható márkákat. Mi kell ahhoz, hogy sokáig fennmaradjon egy brand a térképen?

Egy méltán híres márka

Amikor karóra vásárlására kerül a sor, több kritériumnak is eleget kell tennie a megfelelő kiegészítőnek. Valószínűleg mindannyian rendelkezünk egy sokszor nem csak képzeletbeli listával az elvárásainkról. Az egyik olyan márka, amely eddig sosem okozott csalódást a Tissot. Ha egy igazán időtálló darabot keresel, az Órashop.hu kínálatában elérhető Tissot órák között biztosan megtalálod azt a modellt, amely rabul ejti a szíved.

Ma már számtalan ketyegő lelhető fel, ez olykor kihívások elé állíthat minket. Nem minden a külcsín. Habár szebbnél szebb modellek vonulnak fel a piacon a klasszikustól az extravagánsabb stílusig, az az igazi siker, amikor egy olyan órára bukkanunk, amely működését tekintve is egyedülálló és bírja a strapát. 

Az óramű szerkezete, a kijelzés típusa és a beépített funkciók meghatározzák azt, hogy végül milyen vekker mellett tesszük le a voksunkat. Mindez különösen mérvadó az órafanatikusok számára, akik hajlandóak igen részletesen megismerkedni az adott modell paramétereivel.

A Tissot órák különlegessége

A Tissot órák máig is tartó népszerűsége nem a véletlennek köszönhető. Az 1853-ban született svájci márka a kezdetek óta arra törekszik, hogy lépést tartson a folyamatosan változó trendekkel és piaci elvárásokkal. Mindezt úgy teszi, hogy megőrzi a dizájn specifikumait és lenyűgöző elemeit, ami ugyanakkor fejlődéssel és technikai újításokkal párosul.

Eleinte zseb- és láncórákkal léptek színre, később a karórák eljutottak még az orosz cár udvarába is. A Tissot mindig szeretett kísérletezni és feszegetni a határait, ezért a rajongók évről évre alig várták, hogy milyen meghökkentő innovációval rukkolnak elő. 

A márka megbízhatósága mellett szól, hogy a versenysportok világában is Tissot órákat alkalmaznak, hiszen ezen a területen minden másodperc számít. Jelenleg az NBA kosárlabdaliga, a Tour de France és a MotoGP hivatalos időmérője, de korábban az F1-ben is megjelent a Lotus, a Renault és a Sauber csapatokat segítve.

Néhány ikonikus modell

A világ első antimágneses órája, műanyag mechanikus ketyegője, kettős időkijelzés vagy napenergiát használó vekker. Ezek mind a Tissot égisze alatt születtek meg.

Anyagok terén is tesztelték magukat: a legextrémebb változatok között szerepelnek a gránitból, természetes gyöngyből vagy fából megalkotott modellek. A legismertebb, egyedi darabok a Tissot Pearl Watch és Tissot Wood Watch voltak.

Meg kell említeni a Tissot T-Touch modellt is, mely 1999-ben debütált mint az érintőképernyős karórák úttörője. Mindenki a csodájára járt, ahogy a barométert vagy az iránytűt vezérelték ezen a darabon. A Tissot számtalan formabontó ötletet valósított már meg, és úgy tűnik, hogy a határ a csillagos ég. 

Vissza