Az akciós műanyag ablakok buktatói: mire figyeljünk?

forrás: Kütyü Magazin - 2024. május 1.

A magyar ember általában a lehető legolcsóbb megoldásokat keresi vásárlás során. Ezért is olyan vonzó az “akció” felirat az esetek többségében. Azonban vannak olyan termékek, amelyeknél alapból körültekintőnek kell lenni, ha pedig feltűnően olcsó, az már sokkal inkább riasztó lehet.

A műanyag ablak beszerzése: van, hogy indokolt az akció?

Természetesen nem kell minden esetben farkast kiáltani, hisz számtalan olyan helyzet adódhat, hogy egy minőségi szolgáltatást és termékeket nyújtó cég időszakosan olcsóbban kínálja ezeket. A műanyag ablak beszerzése is gyakran kedvező lehet, az RS Ablak is tökéletes példa erre, ahol a minőség egyáltalán nem jelent kérdést. A nyílászárók cseréje, vásárlása során az első lépés mindig az, hogy alaposan utánajárunk annak, hogy mégis honnan akarjuk beszerezni őket.
 
Elég csak rákeresnünk az interneten, azonnal több olcsó, akciós, “csak most, csak Önnek” kedvezménnyel fogunk találkozni. Ha ilyet látunk, az esetek többségében jobb, ha azonnal továbbállunk. Mindenképpen minőségi ablakos szolgáltatót kell keresni. Természetesen akció náluk is előfordulhat, de fontos megnézni annak hátterét is. Például, ha olyan ablakokat lehet beszerezni, amelyek alapból készleten vannak, akkor könnyen lehet, hogy csak egy kis készletkisöprést akar tartani a cég. Ez teljesen természetes és érthető, így a minőség miatt sem kell aggódni, és nyugodtan választhatjuk ezeket az ablakokat.
 
Az már sokkal gyanúsabb, ha nem az ablak, hanem maga a “szakértelem” van leárazva. A kiváló szakembereket meg kell fizetni, ez nem kérdés. Az olcsó ár gyakran a végeredmény minőségének a rovására megy. A nyílászárók olyan “berendezések”, amelyeket nem szeretne senki sem évente, vagy rövid időn belül cserélni. Több évtizedre választunk ablakot, ajtót, ezért nagy odafigyelésre van szükség a megfelelő szakember megtalálása során.

A szabványméretű ablakok olcsóbbak?

Sokan gondolják úgy, hogy az egyedi méretű nyílászárók általában drágábbak. Pedig a gyakorlatban a költségeket az ablak nagysága határozza meg, nem az, hogy a standard változatok közül választunk vagy sem. Szabványméretűt maximum azért éri meg választani, mert az valószínűleg garantáltan van raktáron, és hamarabb lehet beépíteni. A legjobb, ha a beépítést is az ablakot forgalmazó szolgáltatótól várjuk, mert így egyszerre tudjuk elintézni az egész folyamatot.

Figyeljünk a kiegészítőkre

Ma már a nyílászárók gyártásához használt technológia is nagyon fejlettnek mondható. Minőségi hang- és hőszigeteléssel ellátott műanyag ablakokat is választhatunk. A technikai fejlődésnek hála akár háromrétegű üvegezés is beépíthető, a légkamrákból is jobb, ha minél több van, hogy a szigetelés még hatékonyabb legyen. 
 
Hogy számunkra melyik kialakítás lesz az ideális, több tényező is befolyásolja. A választásban nagy segítséget jelent, ha már a folyamat elején felvesszük a kapcsolatot egy szakemberrel.
Vissza