Hogyan találd meg a hajtípusodhoz illő fésűt? Segítünk!

forrás: Kütyü Magazin - 2024. május 1.

Mi, nők imádunk a hajunkkal bíbelődni, legyen az rövid vagy hosszú, szőke vagy barna, göndör vagy egyenes. Ha úgy véljük, szép a frizuránk, gyakrabban készítünk szelfiket is az okostelefonunkkal. A jó minőségű hajápolási termékekkel szuperül ápolhatjuk a tincseinket, de nem szabad lebecsülni a fésülködésnek és magának a fésűnek a szerepét sem.

Úgy, ahogy mindenkinek más fajta sampon válik be, fésűből sincs egyetlen olyan fajta, ami mindenki számára egyaránt megfelelő lenne. Az első számú kiindulási pont pedig a hajtípus. Mindjárt beavatunk a részletekbe, további hasznos tippekért pedig kattints a Bien.hu hajápolás rovatára!

Ha egyenes hajad van

A sima és fényes, egyenes haj elegáns, letisztult kifinomult hatást kelt. S bár sokan úgy vélik, ezt a legkönnyebb kezelni, de azért biztosan te is tudod, hogy van benne kihívás.

Hiszen nemcsak a zsírosodással küzdesz folyton, hanem a töredezéssel is, ugyanis ez az egyenes hajon látszik meg a legjobban. A sérült, visszatört szálak miatt ugyanis az egész frizurád tompa fényűvé válik.

Emiatt a megfelelő kondicionálás mellett a fésülésre is nagy figyelmet kell fordítanod, hiszen ha túl durva vagy, azzal csak még jobban megtöröd a hajvégeket. Válassz egy vaddisznósörte hajkefét, ami kíméletesen szabadít meg a gubancoktól, valamit segít eloszlatni a haj hosszán a fejbőr által termelt természetes olajokat.

Mosás után soha ne ess neki fésűvel a vizes hajadnak, hanem hagyd megszáradni, és csak utána bontsd ki óvatosan, tincsről tincsre haladva.

Ha hullámos hajad van

A hullámos tincsek lazaságot, magabiztosságot sugároznak a viselőjüknek, karakteressé teszik az arcot. Ám ha nem foglalkozol eleget a frizuráddal, akkor a kusza hullámok zilált és ápolatlan összhatást kelthetnek.

Érdemes olyan hajápolási termékeket választani, melyek könnyen kezelhetőbbé teszik a frizurádat, emellett pedig mindenképp szerezz be egy széles fogú fésűt és egy természetes sörtéjű hajkefét.

Az előbbinek jó hasznát veszed majd akkor, amikor a csomókat kell kíméletesen, de hatásosan kibogozni. Ez a fajtájú fésű nem tesz kárt a természetes hullámokban, valamint elősegíti a hajhab, hajlakk vagy wax egyenletes eloszlatását is. Nedves hajon kizárólag ezt használd.

Az utóbbi pedig a mindennapos fésülködés során elengedhetetlen, illetve elősegíti a fejbőr természetes olajának eloszlatását a haj hosszán, ami különösen hasznos akkor, ha a végek hajlamosak a szárazságra, töredezésre.

Ha göndör hajad van

A göndör tincsek kezelése igazi kihívás, hiszen rendkívül hajlamos az összecsomósodásra, nem csoda, hogy a viselői közül egyre többen térnek át a CGM, azaz Curly Girl Method alkalmazására.

Ha téged is ilyen típusú hajjal áldott meg a sors, akkor te is feltétlenül szerezz be egy, az előzőekben említett széles, ritka fogú fésűt, ami segít leszámolni a gubancokkal.

Valamint jó ha kéznél van még egy, kifejezetten göndör hajra kifejlesztett szárítókefe, ami rugalmas sörtékkel és ívelt kialakítással rendelkezik, ezáltal lehetővé téve a szárítás közbeni kíméletes formázást.

Vissza