Allergia esetén sem kell lemondanod a műkörömről

forrás: Kütyü Magazin - 2024. június 1.

Allergiás vagy a műkörömépítéshez használt anyagokra? Ebben az esetben két lehetőséged van: megpróbálkozol a saját körömlemez megnövesztésével és formázásával, vagy elkerülöd az allergiát kiváltó alapanyagokat. 

Bár azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy “allergénmentes” zselé nem létezik, de akadnak olyan nagyszerű készítmények, amelyek a leggyakrabban allergiás tünetekhez vezető anyagokat nélkülözik. Ilyenek például a Nail4U Silcare hipoallergén műköröm zselék, amelyekkel rendkívül gyorsan megy majd a munka, mivel csak az UV-lámpa alatt kötnek meg, így könnyedén formázhatóak.

Hogy miért nem létezik “mindenmentes” zselé?

Nos, erre egyszerű választ tudunk adni: a mai modern műköröm-alapanyagoknak olyan sokféle elvárásnak kell megfelelniük a tartósság, a szín és a fényesség terén, hogy a gyártók bizonyos vegyi anyagokat sajnos egyáltalán nem tudnak nélkülözni, hiába is szeretnék. 

Persze ettől nem kell megrémülni, mivel ezen összetevők közül néhányat az egyszerűbb körömlakkok és géllakkok is tartalmaznak. Ide tartozik például az akrilsav is, amellyel kapcsolatban már több alkalommal is bebizonyosodott, hogy ez az alkotóelem okozza az allergiás tüneteket.

Mikor érdemes allergiára gyanakodni?

A tünetek közül az egyik leggyakoribb a kipirosodott, sokszor viszkető bőr, sőt rosszabb esetben akár égető érzés is előfordulhat. Ezek alapvetően a körömágy bőrén jelentkeznek, ami leginkább azzal magyarázható, hogy ez sokszor levágásra kerül, ami érzékenyebbé teszi mind a fertőzésekre, mind pedig a gondot okozó összetevőkre. 

Főként ezért is szokták a szakértők általában a kutikula levágásának elhagyását, és helyette inkább a bőr feltolásának technikáját javasolni, alkalmazni. 

Hogyan deríthető ki, hogy mire vagy allergiás?

Ha a fentebb említett tüneteket tapasztalod, az a legbiztosabb, ha felkeresel egy bőrgyógyász szakembert, aki nagy valószínűséggel elküld majd egy allergiavizsgálatra, hiszen konkrét információ csak ezen a módon tudható meg.

De ha netán tudatában vagy annak a bizonyos összetevőnek, amely a problémát okozza, akkor természetesen elég azt elkerülni. Mindez pedig nagyban megkönnyíti a dolgodat a készítmények közül történő választás során.

Abban az esetben pedig, ha valamilyen oknál fogva, nincsen módod utánajárni a konkrét alapanyagnak, amely felelős volt az allergiás reakciók kialakulásáért, akkor javasolt a hipoallergén készítmények között keresgélni.

Kérj bátran szakértői segítséget!

Reméljük, hogy a cikkünk hasznosnak bizonyul számodra. Amennyiben pedig a leírtakkal kapcsolatban lennének még kérdéseid, akkor ne habozz felvenni a kapcsolatot a Nail4U szakértő csapatával, akik mindenben szívesen segítenek majd! Ugyanakkor rengeteg hasznos információt találsz az online térben is.

Vissza