Golyóstoll, a híres magyar szabadalom

forrás: Kütyü Magazin - 2024. június 1.

Rengeteg nagyon hasznos találmány könnyíti meg a mindennapjainkat. Ezek közül van sok olyan, amelyek nélkül ma már szinte el sem tudnánk képzelni az életünket. Ám itt is kitüntetett helyet foglal el a golyóstoll.

Egy ilyen, jól megválasztott, nem szerteszét folyó tintával megtöltött íróalkalmatosság nem csupán a kézírás minőségét és olvashatóságát képes javítani, de még a munkavégzés hatékonyságát is. Ráadásul egy jó minőségű, megbízható eszközzel haladni is gyorsabb és kevésbé fárasztó vele a munka.

Jó minőségű golyóstollal a kézírás is szebb és olvashatóbb

Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház golyóstoll termékei között minőségi darabokra találhatsz. Itt egészen az egyszerű, mindennapi használati daraboktól egészen a különleges és stílusos írószerekig nagyon sokféle változatot vásárolhatsz. Nem csupán igen változatos tintafélékkel töltött modelleket rendelhetsz, hanem még nagyon sokféle szín- és stílusváltozat között is válogathatsz, emellett pedig a kifogyott betétek helyett még a plusz betéteket is beszerezheted ebben a webáruházban adott golyóstollak mellé.

Persze nem mindegy, hogy milyen golyóstollat választasz. Az ergonomikusan tervezett modellek, amelyek speciálisan a kéz természetes tartásához igazodnak, sok esetben puha fogórésszel rendelkeznek. Nem is nyomják úgy a kezet, el lehet velük kerülni a kézgörcsök jelentkezését. Pont emiatt nagyon jó hatással vannak magának a kézírásnak a minőségére és hatékonyságára is. Sokkal szebben, olvashatóbban és sokkal többet is lehet tehát velük írni.

A jó tinta nagyon sokáig olvasható marad

Hallottál már arról, hogy egy hazánkfia, Bíró László József találta fel e remek szerkezetnek az első modern változatát? Ő újságíróként dolgozott, de festészettel is foglalkozott az 1930-as években Budapesten.

Pépes halmazállapotú tinta és hozzá tartozó töltő-toll címmel jelentette be a szabadalmát 1938. november 23-án, ami aztán az egész világon hatalmas sikert aratott.

Máig nagyon lényeges a golyóstollakban használt tinta minősége. Nem csupán a vizuális megjelenést javítja, hanem még a professzionalizmus érzetét is fokozni képes. Az egyenletesen folyó és gyorsan száradó tintával az írásjelek tiszta, éles vonalakkal és élénk színekkel képezhetők, nem fognak elmaszatolódni vagy elkenődni. Ráadásul az így készült dokumentumok évekkel, sőt évtizedekkel később is ugyanolyan tiszták, élesek és olvashatóak maradhatnak.

Talán örökké használni fogunk golyóstollakat

Hiába a rengeteg kényelmes elektronikus ügyintézési lehetőség, a modern elektronikus adattárolási megoldások, máig nagyon fontosak maradtak és még jó sokáig maradnak is talán ezek a hasznos íróeszközök.

Akár golyóstollra, akár tintarollerre, akár ceruzára van szükséged, bátran keresd azokat az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház gazdag választékákban. Nem lesz nehéz rátalálnod a tökéletes darabokra, amelyekre sokáig számíthatsz majd.

Vissza