Miért ne lehetne a mosógéped fekete?

forrás: Kütyü Magazin - 2024. június 1.

Régen a legtöbb nagy háztartási gép fehér volt. Amikor megjelentek az első keverőtárcsás mosógépek és a szabadon álló centrifugák, szinte mindegyikük fehér színben volt elérhető, de ugyanezt lehetett elmondani az első automata mosógépekről is.

Idővel azonban nemcsak a gépek funkcionalitása vált fontossá az emberek számára, hanem az is, hogy ne rontsák el a lakás összképét. Az igényekre reagáltak a gyártók, és a hagyományosnak mondhatótól eltérő színvilágban is elkezdtek készíteni nagygépeket. A Pepita.hu webshopjában kapható mosógépek között így nem csupán fehér, hanem akár fekete színűeket is találsz.

Teljesen fekete és fekete elemekkel tarkított mosógépeket is találsz

Bár egy mosógép működését egyáltalán nem befolyásolja, hogy a burkolatának milyen a színe, egy ízlésesen kialakított mosókonyha, fürdőszoba vagy konyha esetén fontos lehet az is, hogy passzoljon a bútorokhoz és más berendezésekhez a készülék dizájnja. A manapság kapható mosógépek között így vannak teljesen fekete színűek, de olyanok is, amelyek csak részben feketék.

Utóbbiak közé tartoznak azok a készülékek, amelyeknek csak az ablakának a pereme fekete, de akad olyan is, amelynek a kezelőpanelje is fekete színű. A tetőtől talpig fekete készülékek mellett rendelhetsz antracit színű mosógépet is. Némelyik fekete, illetve fekete színnel megbolondított gép egészen futurisztikusan néz ki.

A retró modellek között is találsz olyat, amiben van egy kis fekete

Talán meg fogsz lepődni, de még mindig lehet új Hajdu keverőtárcsás mosógépet vásárolni. Azok, akik ragaszkodnak a jól bevált dolgokhoz, biztosan örömmel nyugtázzák ezt a hírt. A Pepita.hu áruházban kapható ilyen készülék felső fele fekete, az alsó pedig fehér színű.

Rendkívül széles a választék a fekete mosógépek piacán

Az Electrolux, a Samsung, a Gorenje és az LG egyaránt gyárt antracitszürke, illetve fekete színben pompázó készülékeket. Részben fekete mosógépeket forgalmaz a felsorolt gyártókon kívül a Candy, az Indezit, a Sharp, a Beko és a Whirlpool is.

Az ezen árnyalatokban kapható masinák többsége elöltöltős, ami kényelmes használatot tesz lehetővé. Az ilyen gépek általában magas fordulatszámon képesek centrifugázni, így hatékonyan szorítják ki a vizet a ruhákból.

Amennyiben azonban nemcsak a készülék kinézete a fontos számodra, hanem az egyéb paraméterei is, akkor érdemes alaposan szemügyre venned a kiszemelt készülék más tulajdonságait is. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen energiaosztályba tartozik, hiszen ez határozza meg azt, hogy mennyibe fog kerülni üzemeltetni. A fekete mosógépek között sok az energiatakarékos készülék, de akad olyan is, amelyik a C energiaosztályba sorolható.

Célszerű meggyőződni a berendezés vízfogyasztásáról is, hiszen ez az adat is sokat nyomhat a latban hosszú távon. Amennyiben teheted, válassz olyan mosógépet, amelyik a program hosszát a kimosandó ruhák mennyiségéhez igazítja, így optimalizálva a víz- és az energiafogyasztást.

Vissza