A sikeres tetőfelújítás legfontosabb elemei

forrás: Kütyü Magazin - 2024. július 1.

Amíg nincs kész a lakásfelújítás, addig nem is lesz nyugalom a ház körül. Az építkezés sosem egyszerű, megterhelő mind pénzügyileg, mind lelkileg. Sokszor még a családtagok hangulatára, kapcsolatára is kihat, főleg, ha elhúzódik, ha esetleg probléma adódik.

Szerencsére a legfontosabb eszközökből nincs hiány, a felújításnak nem kell versenyfutásnak lennie az idővel. A legfontosabb, hogy időben gondoskodjunk a tervezésről. 

Az alábbiakban eláruljuk, hogy mire lesz szükség. Kiderül, hogy mihez kell a tetővezeték tartó vagy éppen az esővédő. Eláruljuk azt is, hogy miért nem mindegy, hogy milyen anyagból készül az adott eszköz.

Mindig legyünk naprakészek

A technológia fejlődésével a tető felújításához használatos eszközök is folyamatosan megújulnak. Az innovatív megoldásokkal nemcsak hatékonyabb, hanem gyorsabb is lesz a munka. Az Elektrikstore.hu építkezéshez szükséges termékeivel szinte gyerekjáték a felújítás. 

Bár azért így is számítani kell arra, hogy akadhatnak váratlan események, az adott termék nem érkezik meg, nincs belőle raktáron, így érdemes előre gondolkodni és semmit sem az utolsó pillanatban beszerezni.

Mindenekelőtt tájékozódni kell az aktuális helyzetről. A tervezés menetét és az ütemezést erőteljesen befolyásolhatja az anyag minősége, a szakember hozzáértése, valamint az időjárás egyaránt. Sokkal hamarabb érdemes tehát nekilátni a tervezésnek, hogy mire a munkára kerül a sor, addigra minden a helyére kerüljön. Ezután vegyük fel a kapcsolatot egy megbízható szakemberrel, aki gyors és hatékony, de főleg eredményes munkát végez.

Készítsünk ütemtervet

A jó időzítés, valamint a megfelelő ütemterv készítésének hasznossága nem lebecsülendő. Már a folyamat elején lennie kell elképzelésünknek arról, hogy mivel mennyit tudunk foglalkozni, hogy véletlenül se fussunk ki az időből. Ahhoz, hogy minden időben megérkezzen, írjunk listát azokról a dolgokról, amelyekre szükség lesz az átalakítás során.

Ide tartozik többek között a betápláláshoz szükséges eszközök beszerzése, mint például az esővédő, a légvezetéki távolságtartó, vagy éppen a fali horog anyával. Nem, nem csak a cserép és a fa anyagával kell foglalkozni, ennél sokkal több mindenről kell gondoskodnunk. Az esővédő vezetéktartó a 2 colos vascsőhöz való, műanyag eszköz, amely gondoskodik a tetővezeték biztonságáról.

Mi kellhet még?

Például tetővezeték tartó bilincs, amely kapható egyhornyú, horganyzott változatban. Emellett természetesen van kéthornyú és félbilincs egyaránt. Attól függően, hogy az adott kábelhez melyikre van szükség. Ehhez nyugodtan kérjünk segítséget a szakembertől, aki az ellenőrzés során látni fogja, hogy az adott vezetéktípushoz és mérethez, szereléshez melyiket kell választania.

Ne feledjük továbbá a tetőtartó bevezetőt, a tetővezetékhez a vascsövet, valamint a vastagfalú műanyag védőcsövet se. Minden esetben fontos szempont az anyag minősége, valamint annak típusa is.

Vissza