A Samsung új telefonokat és fülhallgatókat jelentett be

Kütyü Magazin - 2024. július 12.

A Samsung ma bejelentette az új Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 hajlítható okostelefonok, valamint a Galaxy Buds3 és Galaxy Buds3 Pro fülhallgatók érkezését a Galaxy Unpacked eseményen, Párizsban.

A Samsung 2024 elején vezette be a mobil AI korszakát a Galaxy AI erejével. A sokoldalú és rugalmas formavilágú Galaxy Z széria új készülékeivel a Samsung a Galaxy AI új fejezetét nyitja meg, kihasználva a hajlítható eszközökben rejlő számtalan egyedi mobilélmény lehetőségét. A Galaxy Z Fold6 és Flip6 okostelefonok még több lehetőséget kínálhatnak az AI képességek kihasználására, többek között a Galaxy Z Fold nagyképernyőjével, a Galaxy Z Flip fedlapi kijelzőjével vagy az ikonikus hajlított móddal. 

„A Samsung hosszú innovációs múltja lehetővé tette számunkra, hogy élvonalbeli szerepet tölthessünk be a mobilpiacon, megteremtve a hajlítható formát és bevezetve a mobil AI korszakot. Izgatottan várjuk, hogy ezt a két, egymást kiegészítő technológiát egyesítsük, és új lehetőségeket tárjunk fel a felhasználóknak világszerte – mondta TM Roh, a Samsung elnöke és a mobilkommunikációs (MX) üzletág vezetője. – Hajlítható készülékeink a felhasználók egyedi igényeinek megfelelve, a Galaxy AI erejével olyan élményt nyújthatnak, amelyre korábban nem volt példa.”

 

A Samsung hajlítható készülékekeinek fejlesztései a Galaxy Z széria eddigi legvékonyabb és legkönnyebb, hordozhatóságra optimalizált okostelefonjait hozták létre. A teljesen szimmetrikus, egyenes szélű kialakítás esztétikus, karcsú formavilágot biztosít, míg a Galaxy Z Fold6 új fedőképernyő-aránya egy hagyományos okostelefont idéző, téglalap alakú megjelenítést tesz lehetővé. A formatervezési finomítások mellett a Galaxy Z széria a korábbiaknál még tartósabbá vált, a fejlesztések által nagyobb nyugalmat kínálhat a felhasználóknak. A duplasínes zsanérszerkezetet megerősített hajlítható perem biztosítja, amely így még jobban felfogja és eloszlatja a külső behatásokat, ütődéseket. Továbbá, a főképernyő továbbfejlesztett rétegei hozzájárulnak a minél simább felülethez és a gyűrődés minimalizálásához, miközben gondoskodnak a telefon védelméről. A legújabb Galaxy Z sorozat kivételes tartóssága az Armor alumínium és a Corning Gorilla Glass Victus 2 megoldásoknak is köszönhető.

A megbízhatóság mellett a Galaxy Z sorozat minden tagja erőteljes teljesítménnyel érkezik. Mind a Galaxy Z Fold6, mind a Flip6 a Snapdragon 8 Gen 3 Galaxyra tervezett mobilplatformjával, az eddigi legfejlettebb Snapdragon mobilprocesszorral felszerelt, amely egyesíti a kategóriájának élvonalbeli feldolgozóegységeinek (CPU, GPU és NPU) hatékonyságát. A processzor a mesterséges intelligencia feldolgozására optimalizált, és tökéletesített grafikát kínál a megnövelt általános teljesítmény mellett. Ezt még jobban növelheti a továbbfejlesztett hűtőrendszer, a Galaxy Z Fold6 esetében nagyobb párakamrával, míg a Galaxy Z Flip történetében most először párakamrával.

 

Galaxy Z Fold6: Nagyképernyős hatékonyság az AI támogatásával

 

A Galaxy Z Fold6 számos AI-alapú funkciót és eszközt kínál, amelyek kihasználják a nagy képernyőben rejlő lehetőségeket és jelentősen növelik a produktivitást.

A Samsung Notes alkalmazásban elérhető Jegyzetsegéddel a felhasználók könnyedén készíthetnek összefoglalókat és fordításokat, a funkció automatikus formázással támogatja a megbeszélések jegyzeteinek egyszerű elkészítését. Emellett az újonnan bevezetett átirat funkció lehetővé teszi, hogy a hangfelvételek leirata, fordítása és összefoglalója közvetlenül a Notes applikációba kerüljön. A Notes új, PDF átfedéses fordítás (PDF overlay translation) funkciójával a PDF fájlok szövegei könnyedén lefordíthatók és egymásra (vagy az eredeti szöveg fölé) helyezhetők, ráadásul a funkció a képek és grafikonok szövegeit is támogatja. A Samsung billentyűzet új Szerző (Composer) funkciója egyszerű kulcsszavak alapján javasolt szöveget generál e-mailek írásakor és a támogatott közösségi média alkalmazások felületén. Kifejezetten a közösségi média esetében, a funkció a korábbi bejegyzések elemzésével olyan szöveget hoz létre, amely tükrözi a felhasználó hangnemét. Emellett, a Galaxy AI erejével tovább bővülnek az S Pen lehetőségei a Galaxy Z Fold6 képernyőjén. Az újonnan bevezetett Vázlatból műalkotás (Sketch to image) képopciók generálásával teszi lehetővé a részletgazdagabb és igényesebb alkotást, amikor a felhasználók vázlatot készítenek vagy rajzolnak a Galériában található fotókra, vagy a Notes alkalmazásban. 

A Samsung és a Google hosszú távú együttműködésének köszönhetően a Galaxy Z Fold6 lehetővé teszi, hogy a felhasználók új szintre emeljék munkavégzésük, kikapcsolódásuk és információszerzésük módjait. A Galaxy Z sorozat új Google Gemini alkalmazása saját AI-alapú asszisztenst biztosít közvetlenül az okostelefonon. Egyszerűen a képernyő sarkának elhúzásával vagy a „Hey, Google” kimondásával megjelenik a Gemini overlay, amely szöveges információval adhat segítséget az íráshoz, tanuláshoz vagy tervezéshez. A Gemini elérhető néhány közkedvelt Google-alkalmazásban is, így támogathatja akár valós idejű repülőjegy- és szállásfoglalási információkkal a tökéletes útiterv összeállítását, majd a Google Maps segítségével a nevezetességek és legjobb útvonalak felfedezését. Ha éppen a Galaxy Z Fold6 nagy képernyőjén egy K-pop videót nézünk YouTube-on, és hirtelen kíváncsiak lennénk annak részleteire, hátterére, osztott képernyőn elérhetjük a Gemini overlay-t, hogy kérdéseket tegyünk fel. Ha azt szeretnénk megtudni, hogy az adott videóban ki az előadó, nincs más dolgunk, mint hosszan megnyomni a Kezdőképernyő gombot, majd bekarikázni, kiemelni vagy koppintani a képernyőn – és a Bekarikázással keresés azonnali keresési eredményeket kínál.

 

A Galaxy AI tovább fokozza az akadálymentes kommunikáció lehetőségeit a Galaxy Z Fold6 készüléken. A Tolmács – az egyedi, duplaképernyős kialakítást kihasználva – új beszélgetési móddal érkezik, amellyel mindkét fél kényelmesen láthatja a fordításokat a fő- és fedőképernyőn, így természetesebb interakciókban lehet részük. Emellett a funkció egyirányú fordításokat is kínál, így a felhasználók egyszerűbben megérthetik az idegen nyelvű előadásokon vagy más prezentációkon hallottakat. Az Élő fordítás – közvetlenül az eszközön, – valós időben lefordítja a telefonhívásokat, mostantól pedig a Samsung saját hívóalkalmazásán túl egyes harmadik féltől származó, közkedvelt applikációkra is kiterjedhet.

A Galaxy Z Fold6 készülékeken elérhető, mesterséges intelligencia alapú ProVisual Motor a felvételek elkészítésétől kezdve, azok szerkesztésen át, a megtekintésig még nagyobb kreatív szabadságot adhat a felhasználóknak. A Fotósegéd a nagy képernyőn továbbfejlesztett szerkesztési élményt kínál, amely segít a professzionális minőségű tartalmak erőfeszítés nélküli elkészítésében. A Portréstúdió (Portrait Studio) különböző portréstílusok – például 3D rajzfilm vagy Vízfesték – létrehozásával még több lehetőséget nyújt a kreativitás kibontakoztatására. A felvett videók az Azonnali lassú felvételek (Instant Slow-mo) funkcióval rögtön lelassíthatók, a zökkenőmentes megtekintési élményt a funkció további képkockák generálásával biztosítja. A felhasználók lementhetik a videót, vagy közvetlenül megoszthatják barátaikkal és családtagjaikkal, hogy ők is megnézhessék.

A Galaxy Z Fold6 nemcsak a tartalom létrehozását támogatja, hanem annak fogyasztását is minőségibbé teszi. A Galaxy Z Fold6 továbbfejlesztett gaming élményét az erőteljes lapkakészlet és az 1,6-szor nagyobb párakamra biztosítja, amely hosszabb játékmenetet kínál a teljesítmény fenntartása mellett. A ragyogó, élethű grafikát a Sugárkövetés (Ray Tracing) technológia támogatja és a 7,6 col átmérőjű képernyő kelti életre, amely akár 2600 nit fényerőt biztosít a még magával ragadóbb játékélmény érdekében.

 

Galaxy Z Flip6: Egyedi, személyre szabott élmények 

 

A Galaxy Z Flip6 nemcsak a hordozhatóságra optimalizált, hanem számos új testreszabási és kreativitási funkciót is kínál, hogy felhasználók minden pillanatból a legtöbbet hozhassák ki.

A 3.4 colos Super AMOLED Flip fedlapot ismét továbbfejlesztették, lehetővé téve az AI-alapú funkciók használatát anélkül, hogy a felhasználóknak ki kellene nyitniuk hozzá a készüléket. Az SMS-ekre útközben is könnyedén válaszolhatnak a Javasolt válaszok funkcióval, amely a legutóbbi üzeneteiket elemzi annak érdekében, hogy személyre szabott válaszjavaslatot hozzon létre. A Galaxy AI támogatásával a legtöbbet hozhatják ki zsebméretű készülékükből, a praktikus funkciók többsége közvetlenül a Flip fedlapról is elérhető. A Flip fedlap hozzáférést biztosít a Samsung Health frissítésekhez és értesítésekhez, valamint könnyedén kiválaszthatjuk a hallgatni kíván zeneszámot a zenei widgeten keresztül. Emellett a Flip fedlap minden eddiginél több Widgetet kínál, és segítségével egyszerre több Widgetből is ellenőrizhetjük az információkat. 

A Galaxy Z Flip valódi lényegét a testreszabás lehetőségének számos módja adja. Az AI-alapú Fotó Ambienttel, a háttérkép valós időben változhat az aktuális időhöz és az időjáráshoz alkalmazkodva. Könnyedén létrehozható az egységes és ízléses elrendezés a háttérkép elemzésével és a javasolt képernyőelrendezési lehetőségekkel: a felhasználók többek között áthelyezhetik az órát vagy megváltoztathatják a keret színét annak érdekében, hogy a háttérkép érvényesülhessen.

A kreativitás a Flip fedlapon is túlmutat. A FlexCam továbbra is kimagaslóan sokoldalú kameraélményt kínál, és új alkotási lehetőségeket nyit meg. Az új Automatikus zoom funkcióval a FlexCam automatikusan, bármilyen igazítás vagy módosítás nélkül, a kép alanyának vagy témájának felismerésével, majd ráközelítéssel vagy távolítással megtalálhatja a legjobb képbeállítást a felvételhez. Így nem kell választanunk, hogy barátaink vagy egy lenyűgöző háttér szerepeljen a képen – és mindehhez még a kezünket sem kell használnunk.

Az új 50MP széles és 12MP ultraszéles szenzorok továbbfejlesztett kameraélményt nyújtanak, tiszta és éles képrészletekkel. Az új 50MP-es érzékelő támogatja a kétszeres optikai zoomot a zajmentes fotókhoz, miközben mesterséges intelligenciával akár tízszeres zoomot kínál a minőségi fényképezési élmény eléréséért. A videó HDR-rel továbbfejlesztett Nightography éjszakai felvételek funkció lehetővé teszi a még ragyogóbb videók rögzítését – akár félhomályban is –, és ezt a Samsung a népszerű közösségi média alkalmazásokkal való együttműködésben ki is terjeszti. Az éjszakai felvételkészítés funkció már az Instagram alkalmazáson belül is elérhető, így sötétben is készíthetünk csodálatos fotókat, amelyeket közvetlenül az applikációból üzenetként továbbíthatunk vagy megoszthatjuk őket.

A Galaxy Z Flip6 valamennyi kreatív és testreszabható funkcióját továbbra is használhatjuk anélkül, hogy az akkumulátor üzemideje miatt is aggódnunk kellene, a hosszabb használati időt a hardver- és szoftveroptimalizálás teszi lehetővé.

 

Magas fokú, testreszabható biztonság, a felhasználók irányításában

 

A Galaxy Z Fold6 és Flip6 biztonságáért a Samsung Knox, a Samsung Galaxy magas fokú védelmet biztosító, többrétegű biztonsági platformja felel, őrzi a szenzitív információkat, összehangolt, végponttól végpontig hardveres, valós idejű fenyegetésérzékeléssel véd a sebezhetőségek ellen. A mesterséges intelligencia korában a Samsung elkötelezettsége minden eddiginél erősebb az iránt, hogy választási lehetőséget kínáljon a felhasználóknak a készülék beállításáról: a Galaxy AI beállításokon keresztül teljes mértékben maguk irányíthatják és kezelhetik, miképpen engedik, hogy adataik hozzájáruljanak az AI-élmények fokozásához. A Továbbfejlesztett adatvédelem az adatbiztonság újabb elemeként végponttól végpontig tartó titkosítást kínál, amikor a felhasználók a Samsung Cloud segítségével biztonsági mentést készítenek, szinkronizálják vagy visszaállítják az adataikat. Az új Galaxy Z sorozat széleskörű Samsung biztonsági és adatvédelmi funkciókkal van ellátva, köztük a Knox Vaulttal, az Adatbiztonság platformmal, az Autoblokkolóval, a jelkulcsokkal, a Biztonságos Wi-Fi-vel és a Quick Share Private Share megosztási opciójával.

 

A fenntartható jövő felé vezető úton

 

A legújabb Galaxy Z sorozat tovább erősíti a Samsung azon elkötelezettségét, hogy minél többet tegyen az emberekért és a bolygóért minél kevesebb anyag felhasználásával, ezért a vállalat folyamatosan újragondolja a mobiltechnológia tervezése és a csomagolása módját. A Samsung a Galaxy Z Fold6 és Flip6 modellekkel szélesíti a felhasznált újrahasznosított anyagok skáláját, így a Galaxy Z Fold6 és Flip6 először tartalmaz újrahasznosított aranyat és rezet.

A Samsung 2024 elején újrahasznosított ásványi anyagokkal, például kobalt és ritkaföldfémek felhasználásával vezette be a Galaxy S24 sorozatot, ezek az alkotóelemek mind megtalálhatók a Galaxy Z Fold6 és Flip6 alkatrészeiben, az újrahasznosított műanyagok, alumínium és üveg mellett. A Galaxy Z Fold6 és a Flip6 is 100%-ban újrahasznosított papírból készült dobozban érkeznek, és hétgenerációs operációs rendszerfrissítés, valamint hét évnyi biztonsági frissítés biztosítja az eszközök hosszabb életciklusát.

 

Galaxy Buds3 széria: a csatlakoztatott élmény kiterjesztése a Galaxy AI segítségével 

 

A Galaxy AI erejét mozgósítva, a Galaxy Buds3 széria új lehetőségeket teremt a kommunikáció több színterén is. A Galaxy Z Fold6 vagy Flip6 készülékkel párosított Galaxy Buds3 támogathatja a felhasználókat tanulmányaik során az esetleges nyelvi akadályok leküzdésében. Például, ha idegen nyelvű órán vesznek részt, a Galaxy Buds3-mal a fülükben a Hallgatás módban bekapcsolhatják a Tolmács funkciót, így az eszközön keresztül hallhatják a lefordított előadást. Emellett a Hangparancs (Voice Command) segítségével egyszerűen két szó kimondásával olyan funkciókat is vezérelhetnek, mint a zene lejátszása vagy leállítása, a fülhallgató vagy a csatlakoztatott okostelefon érintése nélkül. A hangzás is intelligensen optimalizálható, a Galaxy Buds fülhallgató viselési körülményeitől függetlenül. A Buds3 sorozat mikrofonjai valós időben elemzik a kibocsátott hangokat és a külvilág zaját, hogy még minőségibb hangélményt biztosítsanak és fokozzák az aktív zajszűrést az Adaptív EQ és a továbbfejlesztett Adaptív aktív zajszűrés segítségével. Zenehallgatás során a Galaxy Buds3 Pro folyamatosan gyűjti és azonosítja a környező hangokat, és automatikusan, kézi szabályozás nélkül beállítja az optimális zaj- és hangszintet az Adaptív aktív zajszűrés, a Sziréna érzékelés (Siren Detect) és a Hangfelismerés (Voice Detect) segítségével, mindezt a felhasználó kényelme érdekében.

 

A Galaxy Buds3 széria számítástechnikai tervezőeszközökkel, számos összegyűjtött statisztikai adatra építve nyerte el új kialakítását, a kényelmes illeszkedés és viselés érdekében. A fülhallgatófej prémium, száras kialakítása a Szár fényekkel kiegészített elegáns és modern formavilággal a trend- és stílusérzékeny felhasználókat is megcélozza. Ez az új kialakítás intuitívabb használatot tehet lehetővé, a készülék egyszerűen vezérelhető érintéssel vagy csippentéssel, a felhasználók az ujjukat a száron lefelé vagy felfelé húzva irányíthatják a fülhallgatót, amely így egyszerre kínál kényelmet és ízléses esztétikát. A Galaxy Buds3 és a Buds3 Pro két különböző, célzott kialakítással érkezik. A Galaxy Buds3 Pro a hallójárathoz illeszkedve kínál magával ragadó hangzást, míg az újragondolt, nyitott formatervezésű Buds3 ideális lehet a mindennapi, hosszabb időtartamú viselethez.

A magával ragadó, prémium hangélmény biztosítása érdekében a Galaxy Buds3 Pro fejlettebb hardverrel érkezik. A Galaxy Buds3 Pro továbbfejlesztett, 2-irányú hangszórókkal és síkmembrános magashangszóróval (planar tweeter) rendelkezik a kifinomult, precíz, nagy tartományú hangzás érdekében, valamint a menet közbeni kristálytiszta hangélményt kettős erősítővel nyújtja. Az Ultramagas Hangminőség a Samsung saját fejlesztésű SSC kodekjével támogatja a megkettőzött mintavételi frekvenciát, amelynek köszönhetően a Galaxy Buds3 Pro viselői a nagy felbontású audiofájlokat is a lehető legmagasabb minőségben, telt hangzással és részletességgel élvezhetik. A hangminőség színvonala a telefonhívásokra is kiterjed. A gépi tanuláson alapuló, előre betanított modell segítségével a Galaxy Buds3 sorozat képes a beszélő valódi hangszínét visszaadni különféle zajkörnyezetben, miközben a Szuper-Szélessávú Hívás (Super-Wideband Call) funkcióval telített és természetes – az okostelefonok kiváló minőségű hívásaihoz hasonló – hívásélményt biztosít.

 

A prémium hangélmény mellett a Galaxy Buds3 sorozattal a vállalat törekvése, hogy kevesebb anyagfelhasználással nyújtson még többet a felhasználóknak. A Galaxy Buds3 és a Buds3 Pro tokjának és fülhallgatójának számos alkotóelemét újrahasznosított műanyagokból állítják elő: ezek eldobott halászhálókból vagy vizes hordókból származnak. Minden Galaxy Buds3 készülék 100%-ban újrahasznosított papírból készült dobozban kapható.

 

Elérhetőség

 

A 12GB RAM-mal rendelkező Galaxy Z Fold6 modellek 256GB-os verziója 829 990, az 512 GB-os változata 879 990, míg az 1TB-os készülék 979 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A 12GB RAM-mal rendelkező Galaxy Z Flip6 256 GB-os változata 499 990, míg az 512 GB-os 549 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy Z Fold6 Ködös ezüst, Rózsaszín és Tengerészkék, míg a Galaxy Z Flip6 Ködös ezüst, Sárga, Kék és Menta színváltozatokban is kapható, így a felhasználók kiválaszthatják a stílusuknak leginkább megfelelő színt. Az eszközök a Samsung.com oldalon online, exkluzív színekben is rendelhetők, A Galaxy Z Flip6 Mélyfekete és Fehér, míg a Galaxy Z Fold6 Mélyfekete színben. 

A Galaxy Buds3 sorozat rendkívül elegáns, modern és kényelmes dizájnt kínál, amely két árnyalatban, Ezüst és Fehér színben kapható. A Galaxy Buds3 69 990 forintos, míg a Galaxy Buds3 Pro 99 990 forintos ajánlott fogyasztói áron elérhető.

A készülékek 2024. július 10. 15:00 órától, 2024. július 23. 23:59 óráig vagy a készlet erejéig előrendelhetők. A Galaxy Z Fold6 előrendelése esetén ráadás S Pen tokot, a Galaxy Z Flip6 esetén ráadás Flipsuit tokot igényelhetnek a vásárlók, ráadásként 40 000 forintos készülékbeszámítási kedvezményben részesülhetnek. A Galaxy Buds3 Pro megrendelése esetén ráadás Vezeték nélküli töltő, a Galaxy Buds3 megrendelése esetén ráadás Csatos tok igényelhető az előrendelési időszakban.

Vissza