Milyen bővítményekkel tehetjük biztonságosabbá az internetezést?

forrás: Kütyü Magazin - 2024. július 14.

Temérdek izgalmas tartalom található a neten. A világhálón azonban megannyi veszély leselkedik a felhasználókra. A kiberbűnözők ugyanis újabb és újabb technológiákat vetnek be azért, hogy megkaparintsák azt, amit szeretnének.

Mostanában gyakoriak az adathalász akciók. Vannak azonban olyan ingyenes kiegészítők a böngészőkhöz, amelyek hatékonynak bizonyulhatnak a különféle kibertámadásokkal szemben, hívja fel a figyelmet erre blogjában az IT biztonságban jártas Sybell. A következőkben áttekintjük, hogy melyek ezek.

Az Avira Browser Safety sokoldalú védelmet nyújt

Az olyan népszerű böngészőkkel, mint a Google Chrome, a Firefox vagy az Opera, egyaránt kompatibilis az Avira Browser Safety. Számos biztonsági funkciót képes ellátni ez a plugin.

Egyrészt már eleve azt meg tudja akadályozni, hogy megnyissunk fertőzött oldalakat. Ezenfelül a kártékony alkalmazások futtatását is képes meggátolni. Blokkolja az idegesítő hirdetéseket, sőt, a nyomon követést is ellehetetleníti. Ez az egyik legsokoldalúbb szoftver, ami elősegíti a biztonságos böngészést.

Ha az adatvédelem a legfontosabb, akkor az Avast Online Security a legjobb választás

Az Avast neve ismerősen csenghet a kibervédelem tekintetében. Bizonyosan hallottál már a cég vírusvédelmi eszközéről, az Avast online Securityről. Ez a kiegészítő elsősorban az adathalász csalások, valamint a kockázatokat rejtő weboldalak ellen tud komoly védelmet nyújtani.

A létező összes weboldalról megjelenít egy csillagalapú besorolást. Ezzel segíti a felhasználókat, hogy könnyebben eldönthessék, egy számukra ismeretlen oldal vajon mennyire biztonságos. Ezeket az értékeléseket egy több száz milliós felhasználói adatbázis alapján készítik.

A plugin a böngészési adatok biztonságos kezelését is elősegíti. Könnyen le tudjuk tiltani a használatával az online nyomkövetőket, a nekünk tetsző tartalmakat pedig anonim módon tekinthejtük meg. Az adatvédelmi beállításokat minden platformon a saját ízlésünknek megfelelően finomhangolhatjuk.

Kinek ajánlott tehát az Avast Online Security? Mindenki számára, aki egy könnyen kezelhető, böngészőbe épülő kiegészítőt keres, és szeretne biztonságosabban internetezni. A két legnépszerűbb böngészőhöz, a Google Chrome-hoz és a Firefoxhoz egyaránt díjmentesen lehet beszerezni.

Több hasznos funkciója is van a Malwarebytes Browser Guardnak

Érdemes még egy böngésző kiegészítőről említést tenni. A Malwarebytes Browser Guard, amely ugyancsak kompatibilis a leggyakrabban használt böngészőkkel, jó szolgálatot tesz a veszélyes hirdetések kiszűrését illetően, de a nyomkövetőket is tudja blokkolni, sőt, még az adathalász támadásokat is visszaveri. Ez utóbbi csalási kísérletek azok, amik az elmúlt időszakban igen gyakoriak ugyebár.

Ez a plugin nagyon jó százalékkal parancsol megálljt a rosszindulatú programoknak, de a felugró ablakokat is blokkolja. Mindemellett még a böngészés gyorsításában is hatékonynak bizonyul.

Vissza