Hét Samsung TV kapott VDE tanusítványt

Kütyü Magazin - 2024. szeptember 12.

A Samsung 2024-es Neo QLED és QLED termékcsaládjának hét modellje* az iparágban elsőként kapta meg az élvonalbeli német elektrotechnikai tanúsító szervezet, a Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) True Cinema Black és HDR Brightness Accuracy tanúsítványát.

„A technológia rohamosan fejlődik, amelynek köszönhetően páratlan moziélményt kínálhatunk a felhasználók otthonában – mondta Yongjae Kim, a vizuális kijelző üzletág K+F csoportjának ügyvezető-alelnöke és helyettes vezetője. – Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a nagy felbontású és a nagyképernyős tévék esetében is minél magasabb képminőségi színvonalat határozzunk meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a vállalat Neo QLED tévéi elnyerték a VDE, ezen iparágban elsőként kibocsátott tanúsítványát.”

Életre kelti a film színeit

A Samsung 2024-es Neo QLED 8K és 4K tévék hat modellje, valamint egy QLED 4K készüléke megkapta az iparág első HDR fényerőpontossági tanúsítványát. A tanúsítvány igazolja, hogy az elismert modellek pontosan jelenítik meg a HDR-tartalmak fényerősségszintjét, megfelelnek a HDR-szabványoknak, és olyan képminőséget nyújtanak, amely nagymértékben megközelíti az emberi szem által látottakat**.

A HDR-technológia a kép világos és sötét részeit egyaránt gazdagítja, részletgazdagon és valósághűen jeleníti meg, életre keltve a filmeket. Legyen szó nappaliról, hálószobáról, irodáról vagy konyháról, a felhasználók a Samsung Neo QLED és QLED tévékkel bármely helyiségben kivételes moziélményben részesülhetnek.

 

Növeli az otthoni vizuális élményt

A Samsung 2024-es Neo QLED és QLED termékcsaládjainak hét modellje új mércét állíthat az otthoni szórakoztatásban, mivel elsőként kapták meg a True Cinema Black tanúsítványt***, amely a kivételes helyi fényerő-szabályozási teljesítményt igazolja. A tévék a szélesvásznú filmeket 4:3 képarányúvá alakíthatják a fényszivárgás jelensége (light blooming****) nélkül, megőrizve a mozifilmes jelleget. 

A tanúsítvány olyan szigorú értékeléseken alapul, amelyek a kijelző feketeszintjeit vizsgálják a Letterbox képernyőterületen, biztosítva, hogy ezek a területek színgazdagok és magával ragadóak maradhatnak az Amerikai Operatőrök Társaságának (ASC) hivatalos felvételeinek megtekintésekor – a Videoelektronikai Szabványügyi Szövetség (Video Electronics Standards Association/VESA) irányelvei szerint. A kiváló helyi fényerő-szabályozás kiküszöböli a nem kívánt fényinterferenciát, így a nézők a filmeket úgy élvezhetik, ahogy azokat az alkotók eredetileg megálmodták: mélyfeketékkel és élénk részletekkel a moziélmény érdekében.

A Samsung újítások és minőség iránti elkötelezettsége olyan tévékészülékek kifejlesztéséhez vezetett, amelyek az iparág jelenleg legszigorúbb szabványainak is megfelelnek. A vállalat 2024-es Neo QLED termékcsaládja a True Cinema Black és HDR Brightness Accuracy tanúsítványokkal páratlan otthoni vizuális élményt nyújt, így a felhasználók megtapasztalhatják a világszínvonalú képminőséget.

___________________________

*A Neo QLED 8K (QN900D, QN800D, QN990C), Neo QLED 4K (QN95D, QN90D, QN87D/QN88D, QN85D) és QLED (Q80D, Q80C) modellek elérhetősége régiónként változhat.

**A „HDR fényerő pontossága” az a kumulatív eltérés, amely a PQ szabványhoz képest 0 és 1000 nit közötti tartományban eredményez HDR esetén.

***A „True Cinema Black” a levélszekrény formátumú HDR videó sötét területeinek átlagos feketeszintjét méri, amelyet az Amerikai Operatőrök Társaságának (ASC) felvételein vizsgálnak.

****A „light blooming” jelenség a kijelzőkön, különösen a LED és OLED technológiát használó képernyőkön figyelhető meg. Ez akkor fordul elő, amikor a kijelző világos területei (például fehér szöveg vagy fényes objektumok) túlzott fényt bocsátanak ki, amely „elmosódást” vagy „fényszivárgást” eredményez a sötét háttéren. Ennek eredményeként a kontraszt csökken, és a kép részletei kevésbé lesznek élesek. A „blooming” jelenség különösen zavaró lehet, ha nagy a különbség a fényes és a sötét részek között a képernyőn.

Vissza