Bemutatkozik a PD34 gaming monitor

Kütyü Magazin - 2024. szeptember 18.

A Porsche Design és az AGON by AOC, a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája bejelentik legújabb együttműködésüket: ez a Porsche Design AOC AGON PRO PD34 gaming monitor. 

Ez az új, 34 hüvelykes (86,36 cm) ívelt QD-OLED gaming monitor egyesíti a Porsche Design koncepcionális kiválóságát az AGON by AOC élvonalbeli kijelzőtechnológiában szerzett szakértelmével. Az 1800R görbületű, ultraszéles PD34 modellt úgy tervezték, hogy megfeleljen mind a professzionális felhasználók, mind a lelkes játékosok igényes követelményeinek, és a teljesítmény, a pontosság és a stílus olyan keverékét kínálja, amely mindkét márka örökségét tükrözi. A Porsche Design a PD34 formatervét a Porsche 911-esek hűtőrácsára utalva alkotta meg. A PD34 a forma és a funkció ötvözésével új mércét állít fel az ultraszéles monitorok szegmensében.

A vizuális kiválóság és a versenyelőny érdekében tervezve

A PD34 középpontjában egy aprólékosan megtervezett 34 hüvelykes QD-OLED panel áll, amely 3440 x 1440 pixeles UWQHD-felbontású, 21:9 képaránnyal rendelkezik. Ez az ultraszéles vászon tágas látványt kínál mind a játékhoz, mind a professzionális alkalmazásokhoz. A kivételes, 0,03 ms GtG válaszidővel és a 240 Hz képfrissítési frekvenciával a PD34 olyan mozgási tisztaságot és érzékenységet biztosít, amely megfelel a Porsche autóipari mérnöki pontosságának. Ez a kombináció még a legigényesebb e-sport-jelentek esetén is kristálytiszta megjelenítést és rendkívül sima mozgást biztosít, így a versenyjátékosok számára a legjobb teljesítményükhöz szükséges előnyt nyújtja.

 

Teljesítmény minden egyes pixelben

A PD34 lenyűgöző vizuális specifikációkkal büszkélkedhet. Az 1000 nites csúcsfényerő a VESA DisplayHDR True Black 400 tanúsítvánnyal párosulva a QD-OLED technológia pixelenkénti megvilágításának köszönhetően kivételes láthatóságot és gyakorlatilag végtelen kontrasztarányt biztosít. A kijelző 1,07 milliárd színt képes reprodukálni, amely az sRGB 100%-át, az AdobeRGB 99%-át és a mozivászon minőségű DCI-P3 színtér 99%-át lefedi, amelyhez gyárilag kalibrált, kiváló színpontosság párosul. Ez a kiterjedt színskála mind a magával ragadó játékélményekre, mind a professzionális színkritikus munkára is, például a grafikai tervezés és a videoszerkesztés területén, alkalmassá teszi a PD34 modellt.

Zökkenőmentes mozgáshoz tervezve

A PD34 alacsony bemeneti késleltetése, valamint az Adaptive-Sync technológia, beleértve az AMD FreeSync Premium Pro tanúsítványt és az NVIDIA G-SYNC kompatibilitást is, gördülékeny vizuális élményt biztosít. Ez a technológia kiküszöböli a képszakadozást és az akadozást, zavartalan immerziót biztosítva ezáltal. Az eredmény egy olyan játék- és munkaélmény, amely nemcsak vizuálisan lenyűgöző, hanem érzékeny és magával ragadó is, és VESA ClearMR 13000, a mozgás tisztaságának legmagasabb szintű metrikája szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik. A játékra jellemző funkciók közé tartozik a Frame Counter és a Dynamic Dial Point, egy testre szabható szálkereszt-felület, amely a bármilyen háttér előtti láthatóság érdekében képes megváltoztatni a színét.

 

Sokatmondó kialakítás

A monitor esztétikája a Porsche ikonikus formanyelvéből merít ihletet. Karcsú profilja és prémium minőségű anyagai a Porsche belső és külső tereiben megtalálható kifinomultságot tükrözik. A kijelző 21:9-es képaránya a műszerfal széles, vezetőre összpontosító elrendezését idézi, miközben a monitor kezelőszervei ugyanolyan intuitívak és érzékenyek, mint a középkonzol. A monitor dizájnja egy homokfúvott alumíniumöntvény-lábazatot is tartalmaz, amely a 911 modell kormánykerékre és a kerékküllőkre emlékeztet, míg a monitor hátsó oldalát a hűtőrács ihlette. A dönthető és elforgatható lábazat (130 mm) ergonomikus rugalmasságot kínál, így a felhasználók a vezetőülés beállításához hasonlóan megtalálhatják az optimális megtekintési pozíciót. A PD34 vizuális vonzerejét növeli, hogy az AOC Light FX RGB megvilágítással ellátott, 15 különböző üzemmódot kínáló Light FX funkciója bármilyen beállításhoz magával ragadó hangulatot teremt.

Parancsnoki központhoz méltó összekapcsolhatóság

A PD34 összekapcsolhatósági csomagja átfogó és jövőbiztos. Rendelkezik 2x HDMI 2.1 porttal a jelenlegi generációs konzolok támogatásához, 1x DisplayPort 1.4, 3x USB 3.2 downstream és 1x USB 3.2 upstream porttal, valamint 1x USB-C 3.2 Gen 2 porttal 65 W Power Delivery szolgáltatással. Az integrált KVM-kapcsoló és a Picture-by-Picture (PbP) üzemmód további sokoldalúságot kínál a multitasking munkát végző szakemberek számára. A PD34 zökkenőmentesen integrálódik az AOC G-Menu szoftverével, így a felhasználók könnyedén módosíthatják az OSD-beállításokat és a monitor funkcióit.

 

Akusztikai kiválóság

A DTS által tanúsított kettős 8 W hangszórók olyan hangélményt nyújtanak, amely kiegészíti a PD34 vizuális képességeit, gazdag hangzást biztosítva külső hangkészülékek nélkül.

A Porsche Design AOC AGON PRO PD34 modell szeptember 18-tól vásárolható meg a Porsche Design üzletekben és a szakkereskedésekben, valamint online a porsche-design.com oldalon és kiválasztott online áruházakban 1199,00 € ajánlott fogyasztói áron.

______________________

*A Nemzetközi Adatközpont (IDC) Világszintű negyedéves videojáték-követője (Quarterly Gaming Tracker) – Gaming Monitor 2023 Q4 

Vissza