Lenovo: Intelligens AI mindenkinek

Kütyü Magazin - 2024. október 16.

A Lenovo a vállalat éves globális innovációs rendezvényén, a Tech World-ön bemutatta a Smarter AI for All (Intelligens AI mindenkinek) jövőképének következő fázisát. A vállalat bemutatta az AI megoldások, szolgáltatások és eszközök átfogó portfólióját, amelyek világszerte átalakulást és kézzelfogható megtérülést biztosítanak iparágak, vállalatok és magánszemélyek számára egyaránt. Mindezek mellett a Lenovo új, kulcsfontosságú technológiákat bejelentett.

A tavalyi lendületre építve a Lenovo továbbfejlesztette a hibrid AI-t: a privát és nyilvános felhők, egyéni és vállalati megoldások zökkenőmentes, biztonságos integrációját. A bejelentett új technológiák közé tartozik a Hybrid AI Advantage (hibrid mesterséges intelligencia előny) bevezetése a vállalatok számára; a legújabb ThinkPad X1 2-in-1 Gen 10 Aura Edition AI laptop, a Lenovo AI Now helyi AI-kliens és a Lenovo Learning Zone szoftverplatform; a következő generációs Lenovo Neptune folyadékhűtés a szerverekhez a fenntarthatóbb AI érdekében; és a társadalmi hatású mesterséges intelligenciát felszabadító proof-of-conceptek.

A Lenovo a partnerek és ügyfelek páratlan közösségével együtt megmutatta, hogy a mesterséges intelligencia hogyan haladta meg az elvárásokat, melyek kézzel fogható eredményeket biztosítottak. A Lenovo szakértelem, az infrastruktúra és a folyamatosan fejlődő, összekapcsolt ökoszisztéma kombinációja újraértelmezi a munkafolyamatokat, nagyobb teret enged a kreativitásnak, és a strukturálatlan adatokat használható információvá alakítja.

A Lenovo elnök-vezérigazgatója, Yuanqing Yang mellett olyan mesterséges intelligencia terén neves szakemberek is részt vettek a rendezvényen, mint az AMD elnöke és vezérigazgatója, Dr. Lisa Su, az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger, a Meta alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella, az NVIDIA alapítója, elnöke és vezérigazgatója, Jensen Huang, valamint a Qualcomm elnök-vezérigazgatója, Cristiano Amon. 

 

 

„A tavalyi Tech World bejelentéseire építve aktívan dolgozunk azon, hogy megvalósítsuk hibrid AI-víziónkat világszerte ügyfeleink és partnereink számára” – mondta Yang. „Már most látjuk, hogy az AI javítja az egyének életminőségét, és magasabb produktivitást biztosít a vállalatok számára, a Lenovo gyorsabb, hozzáférhetőbb, és fenntarthatóbb paradigmaváltást biztosít. Stratégiánk alapján a modularizációt kombináljuk a testreszabási lehetőségekkel, így gyorsan reagálhatunk az ügyfelek igényeire, miközben megoldásainkat személyre szabjuk számukra.”

"A valósággá vált Smarter AI for All víziónk szabadjára engedi az emberi potenciált" – mondta Dr. Tolga Kurtoglu, a Lenovo technológiai igazgatója. "A legfontosabb megkülönböztető jegyünk az AI integrációja a hatalmas portfóliónkban, az eszközön lévő AI-segítőktől a hatékonyabb szerverarchitektúrákig. A Lenovo partnereinkkel együtt fáradhatatlanul elkötelezett a tudományosan szigorú kutatások iránt is, amelyek révén folyamatosan meghatározó lépéseket teszünk az AI jövője felé."

A hibrid AI maximális megtérülést biztosít a vállalkozások számára

Yang az NVIDIA alapítójával és vezérigazgatójával, Jensen Huanggal közösen tartott előadásában bemutatta a Lenovo Hybrid AI Advantage-t, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy a megszerzett információkat gyorsan eredményekké alakítsák. A tavalyi Tech World-ön bejelentett bővített partnerségből eredően a Lenovo Hybrid AI Advantage az NVIDIA-val a két vállalat teljes mesterséges intelligencia portfóliójának együttműködésével bárhol, gyorsan és egyszerűen elérhetővé teszi az AI-alapú számítási teljesítményt – gyorsan és egyszerűen.

 

 

A Lenovo Hybrid AI Advantage keretrendszer magában foglalja az új Lenovo AI Library-t, amely egy átfogó tárháza a telepítésre kész AI sablonoknak, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy minimális komplexitással valósítsanak meg AI-alapú műveleteket. Az AI Library több iparágat és üzleti funkciót is felölel, beleértve a marketinget, az IT-műveleteket, a termékfejlesztést és az ügyfélszolgálatot.

A Lenovo Neptune vízhűtéses rendszere új korszakba lép, hogy még hatékonyabban működtesse a mesterséges intelligenciát 

A Lenovo továbbra is töretlenül elkötelezett a biztonságos és hatékony hibrid infrastruktúra, továbbá az edge hardvertől a felhőig tartó, fenntartható nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) műveletek mércéjének felállítása mellett is. A ThinkSystem megoldások új termékcsaládja akár 100 százalékos hőelvezetést kínál, köztük olyan szervereket, amelyek a még nagyobb hatékonyságot biztosító NVIDIA Blackwell platformot és az NVIDIA GB200-at elérhetővé teszik bármilyen méretű vállalat számára. 

A Neptune folyadékhűtési rendszerek hatodik generációja a közeli jövőben válik elérhetővé a vállalat partneri ökoszisztémájában, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy mindenhol gyorsított számítási rendszert építsenek és futtassanak a generatív AI számára, miközben akár 40%-kal csökkenthetik az adatközpontok energiafogyasztását. 

Személyre szabottabb, produktívabb és védettebb AI eszközök, megoldások és koncepciók

A Lenovo páratlanul sokféle hibrid AI-lehetőséget biztosító ökoszisztémát kínál a piac legszélesebb portfóliójában – asztali számítógépektől kezdve az okostelefonokon át a tabletekig bezárólag, beleértve a kiegészítőket, szervereket, tárhelyeket, valamint a privát és nyilvános szervereket. Az AI ötvözésével minden korábbinál nagyobb mértékű személyre szabhatóságot, produktivitást és elképesztő adatfeldolgozási lehetőségeket biztosít munkafolyamatokhoz, oktatáshoz és személyes használathoz egyaránt. 

Ezen felül a Lenovo bemutatta a személyes felhasználású AI következő generációját: a vállalat célja, hogy portfóliójában az AI használatával átalakítsa az emberek munkavégzését és interakcióját, ésszerűsítse a folyamatokat, és elősegítse a zökkenőmentes együttműködést, mindezt a legmagasabb szintű biztonság mellett. A Tech World 2024 kulcsfontosságú bejelentései tükrözik a Lenovo elkötelezettségét az intelligensebb technológia fejlesztése mellett, amely globális szinten jelentős hatást gyakorol és javítja a felhasználói élményt. 

A Lenovo bemutatta a Lenovo AI Now-t, egy PC-ben elérhető AI-eszközt, amely a számítógépeket személyre szabott asszisztenssé alakítja; az új ThinkPad X1 2-in-1 Gen 10 Aura Edition AI laptopot, amely AI-alapú funkciókat integrál a hibrid munkához; és a Lenovo Learning Zone elnevezésű, AI-alapú személyes oktatási szoftverplatformot. Ezen kívül a Lenovo olyan izgalmas új koncepciókat mutatott be, mint a Lenovo AI Buddy nevű vizuális interaktív modult, valamint a Workstation AI megoldások és a ThinkShield AI PC biztonsági fejlesztések legújabb demóit, melyek hűen tükrözik a cég vezető szerepét a legmodernebb AI megoldások terén. 

 

 

A Motorola bejelentette, hogy elindultak az új moto ai funkciók bétatesztelései, amelyek minden okostelefonos interakciót magasabb szintre emelnek és egyszerűsítenek a személyes kommunikáció igény szerinti összefoglalóival, a tevékenységi elemek automatikus azonosításával és az AI által generált kontextuális információkkal az olyan rögzített tartalmakhoz, mint például a fényképek. 

Emberközpontú fejlesztés és úttörő AI for Good

A Lenovo új technológiákat és koncepciókat mutatott be, amelyek célja az emberek támogatása, a kulturális örökség megőrzése és az életminőség javítása.

"Úgy újítunk, hogy közben nem veszélyeztetjük értékeinket és a sokszínű közösségek iránti elkötelezettségünket" – mondta Doug Fisher, a Lenovo biztonságért és mesterséges intelligenciáért felelős vezetője. "Célunk, hogy összekapcsoljuk a biztonságot és az AI-t, és a Lenovo összes AI-kezdeményezését kiértékeljük, hogy egy olyan jövőt biztosítsunk, amely az adatvédelmet, az átláthatóságot és a felelősségvállalást helyezi előtérbe."

A Lenovo bemutatta az Alzheimer's Intelligence-t, az első avatár társat az Alzheimer-kórral és demenciával élő emberek számára, amely valós tapasztalatokból összeállított, kurátori adathalmaz segítségével nyújt fontos támogatást a nehezen feldolgozható diagnózissal szembesülő embereknek. Az Alzheimer's Intelligence a Lenovo Work For Humankind kezdeményezésének kiterjesztése, amely megmutatja, hogy az intelligensebb technológia, beleértve a felelős mesterséges intelligenciát is, hogyan hozhatja össze az embereket a társadalom érdekében. 

 

 

Yuanqing Yang elnök-vezérigazgató egy új, átfogó, AI-alapú kommunikációs megoldást is bemutatott az ALS-ben szenvedők számára, amely az AI avatárokat, a szemkövető technológiát és a prediktív, nagy nyelvi modelleket (LLM) kombinálja.

A Lenovo és az InCor, Latin-Amerika legnagyobb szívkórháza bejelentette, hogy klinikai szintű ritmuszavar-felismerő platformot hozott létre, amely a mesterséges intelligenciát egy kisméretű, hordozható internethez kapcsolt eszközbe helyezi a valós idejű megfigyeléshez. 

 

Kulcsszavak: Lenovo, AI, Tech World
Vissza