450 millió ragyogó pixel

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 4.

Különleges látványossággal, egy 15 méter hosszú, 5 méter magas és 7,4 méter széles OLED alagúttal várja a közönséget az LG Electronics (LG) a berlini IFA-n. 

Az egyedi installáció 216 darab, 55 hüvelykes képernyőből áll, melyben 447 897 600, pompás színekben ragyogó pixel demonstrálja az LG OLED technológiának képességeit. Az alagút óriásképernyőjén az izlandi északi fény, a tengeralatti világ és az űr fantasztikus képei kelnek életre. 

Az LG „Feketétől feketéig” című vetítése olyan képsorokat vonultat fel, melyeken a színek tökéletes harmóniában és izgalmas dinamikával egyesülnek a mélyfekete tónusokkal. Medúzarajokkal és bálnákkal elevenedik meg az óceán sötét mélye, a fekete világűrben felragyog a Tejút, Izland éjszakai égboltján pedig az északi fény színpompás játéka bontakozik ki előttünk. 

Az OLED alagút képernyőin minden jelenet élénk színekben, magával ragadó látvánnyal kel életre. Hogy a film a legtökéletesebb élményt nyújtsa, az Izland fölött ragyogó Aurora Borealist 14 darab 8K felbontású kamerával vették fel, így a különleges égi jelenség minden részlete teljes gazdagságában tárul a néző elé. A képernyőkön a természet képei úgy elevenedek meg, mintha magunk is a csillagok között sétálnánk, vagy együtt úsznánk a medúzák rajával. 

Az LG installációja 216 darab, 55 hüvelykes, ultravékony OLED képernyőből áll, melyek rugalmasan hajlíthatók, így konvex és konkáv formákat is képesek fel-venni, anélkül, hogy bármiféle torzítást érzékelnénk rajtuk. Az OLED panelek-ben nincs külön háttérvilágítás, a képernyő minden egyes pixele önállóan bocsát ki fényt, így fényerejük egyenként szabályozható vagy akár teljesen ki is kapcsolható. A 15 méter hosszú, rekordméretű alagútban csaknem félmilliárd ilyen pixel egyesül, hogy mélyfekete tónusaival és élénk színeivel elkápráztassa a közönséget. Az LG egy hasonló attrakciójával már a januárban tartott Las Vegas-i CES-en is találkozhattak a látogatók, a cég ezzel el is nyerte a legjobb térinstallációért járó Red Dot Awardot.   

„Az LG 50 évvel ezelőtt alkotta meg első tévékészülékét, ezt az évfordulót ünnepeljük most, az IFA-n is bemutatott OLED alagútunkkal és a jövő innovációját jelentő OLED tévéinkkel” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Mindenkit szeretettel várunk az LG standján, hogy saját maga tapasztalhassa meg, hogyan kelnek életre a színek a fekete kontrasztok mellett az OLED tévék bármely szögből tökéletes látványt nyújtó képein."

Kulcsszavak: IFA 2016, OLED TV, LG OLED, LG
Vissza