iPad2: Az Apple bemutatta az új tabletet

Kütyü magazin - 2011. március 3.
Vége a találgatásoknak. Steve Jobs személyesen jelent meg a San Franciscoban rendezett eseményen, hogy leleplezze a régóta várt iPad2-t.

Az új tablet két kamerát tartalmaz, és gyorsabb, mint elődje a dual-core processzornak köszönhetően. A CPU ugyanazzal a fogyasztással kétszeres teljesítményt nyújt, a grafikus sebesség kilencszerese az eslő iPad-nek. Az iPad2 vékonyabb, mint a korábbi verzió: mindössze 8,8mm vastagságú. És nem csak AT&T 3G hálózaton működik, hanem a Verizon 3G vezeték nélküli hálózaton is.

Az eszköz 24cm magas, 18,5cm széles, és mindössze 60dkg. Választható 16GB, 32GB vagy 64GB memóriával. A hátsó kamera 720p, az első kamera VGA minőség, fénykép és videó készítésére egyaránt alkalmas.

Az iPad2 március 11-től vásárolható Amerikában 499$-os áron. Március 25-től 26 országban kezdik árusítani az iPad2-t.

Az új iOS 4.3 operációs rendszernek köszönhetően az iPad2-nek több új alkalmazása is megjelenik, például az AirPlay, mely a fényképek vetítését és a hangfájlok más eszközökre történő átvitelét teszi lehetővé, vagy az iMovie, mely segítségével a felhasználó videofilmet készíthet. A GarageBand alkalmazással bárki megtanulhat játszani bármely hangszeren, és már az eslő próbálkozásokat is rögzítheti.

Az Apple a tabletekkel egy olyan új terméket hozott létre, mely a számítógép és a mobiltelefon között van. Az Apple 2010 áprilisában kezdte árulni az iPad-ot, és az év végére mintegy 15milliót adott el belőle, ami 9,5 milliárd bevételt hozott a cégnek. A 2011 első két hónapjában az iPad 4,61 milliárd dollár bevételt generált, ami a cég bevételének 17,2%-a. Szép teljesítmény egy olyan terméktől, melyről egy évvel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy valaha szüksége lesz rá. 
Vissza