Kérdezze a fogyasztóvédelmi biztost

Kütyü magazin - 2009. március 12.
Internetes csevegés a fogyasztók európai napjának 10. évfordulója
Március 13-án, 15.00 és 16.30 óra között, a Fogyasztók napjának alkalmából Meglena Kuneva, az EU fogyasztóvédelemért felelős biztosa válaszol az érdeklődők kérdéseire 12 nyelven, köztük magyarul is.

Az internetes csevegésre nem csupán a fogyasztók európai napjának 10. évfordulója alkalmából kerül sor, de Meglena Kuneva arra irányuló tevékenysége jegyében is, hogy az EU-fogyasztók számára több befolyást biztosítson azáltal, hogy figyelmüket felhívja az EU egész területén érvényes jogaikra, és arra a munkára, amelyet az Európai Bizottság – legfontosabb nemzeti partnereivel együtt – végez annak érdekében, hogy a valódi fogyasztókat érintő napi problémákkal foglalkozhasson.

Kuneva biztos-asszony reméli, hogy közvetlen és valóban interaktív eszmecserére nyílik lehetősége a különböző EU-országokból származó egyes fogyasztókkal, és olyan témákról esik majd szó, amelyek a mai bizonytalan gazdasági légkörben valószínűleg sokkal nagyobb fontossággal bírnak a fogyasztók számára, mint eddig bármikor. Például fogyasztói jogaikról, hogy interneten keresztül vásároljanak-e vagy a város főutcáján, vegyenek-e fel bankkölcsönt, mennyire biztonságosak az általuk vásárolt termékek, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, ha panasszal kívánnak élni egy tisztességtelen kereskedővel szemben, vagy ha becsapják őket.

Az érdeklődők ide kattintva kapcsolódhatnak be a csevegésbe, a megadott időpontban.

Forrás: NHH

Kapcsolódó cikkek:


Vissza