Egy kütyümániás dilemmái a vásárlás körül

Kütyü magazin - 2008. május 8.
Bizonyára ismerős az érzés minden kütyümániásnak, aki éppen egy újabb kütyü (természetesen nem hosszútávra tervezve :)) beszerzésén töri a fejét, hogy nem tud választani. Miután ebből a sorból én sem lógok ki, és természetesen megint keresem a legújabb kütyümet, megosztanám vívódásomat, elbizonytalanodásomat az olvasóval.

Joggal kérdezheti mindenki mi itt a probléma? Ott az internet az ember jól körülnéz, választ és dönt, majd vagy elindul a boltba, esetleg online rendel, és másnap már a futár ébreszti (szó szerint ébreszti, hiszen az a futár aki hozzám szokott járni - gondolom a körzetében lakom - rendre 8-8.30-kor csönget. Ez egyfelől marha jó dolog, hiszen ily módon hamar hozzájutok a rendelt holmikhoz, azonban én lusta inkább aludnék még egy órát az átvétel előtt) a kütyüvel. Nos a probléma ott kezdődik, hogy sokszor túl sok információ jut el az internetező vásárlóhoz, másfelől túl kevés. Természetesen ezt az általányos mondatot rögvest kifejtem, azonban előbb nézzünk két szempontot, amit kőkeményen eldöntöttem jó előre. Természetesen olyan kütyüt akarok venni ami úgynevezett All In készülék (tehát minimum követelmény a BT, GPS, GSM, Wi-Fi képesség), valamint az is fontos szempont, hogy ennek bolti ára 100.000 Ft, felfelé szűk környezetében legyen.

Már régen leszoktam az apróhirdetéses vásárlásról, no nem mintha valaha is csalódtam volna, azonban lehet öregszem, és ma már szeretek első felhasználója lenni egy új készüléknek, és talán ma már meg is engedhetek magamnak egy ilyen kiadást évente egyszer.

Gondolom a probléma még mindig nem világos, hiszen joggal gondolhatja az olvasó hogy annyi információ birtokában, melyhez napi munkám során hozzájutok, mi sem könnyebb, mint rábökni egy tuti készülékre, oszt megvenni. Nos, itt térjünk vissza arra a bizonyos általányos mondatra. Mert természetesen azért sikerült három készülékre szűkíteni azon készülékek körét, melyekből szívesen választok, de itt megállt a tudomány. Hogy melyik az a három készülék? Lássuk sorban őket: HTC P3300, Eten Glofiish x600, Asus P535. Persze első látásra merőben más készülékek ezek, és lehet az olvasó jót röhög, hiszen ő kapásból tudna választani. A készülékek természetesen teljesítik mindkét fontos szempontot, hiszen áruk egy kivételével a meghúzott határ alatt van, és amelyik kilóg az is felülről súrolja a határt, és természetesen mindhárom rendelkezik a számomra fontos tudással.

Akik ismerik a készülékeket azok bizonyára kiszúrták már azt is, hogy a készülékek egyike sem képes 3G adatkapcsolatra, de miután egyfelől zsebből finanszírozom a hobbimat (értsd: nincs céges GSM kártyám, azonban innen üzenem a főszerkesztőmnek, hogy azért örülnék neki :)), ezért nem vagyok feltétlen híve az állandó internetes jelenlétnek, avagy fogalmazhatnék úgy is, hogy miután nem vagyok alkalmazott sehol, ezért akár azt is megtehetem, hogy elérhetetlenné válok huzamosabb időre is akár az online világ számára. De egy kicsit elkanyarodtam az alapproblémától. Tehát adott a három készülék, természetesen van némi személyes tapasztalatom is mindhárommal, de miután internet szerte olvasgattam róluk ezért döntésképtelen állapotba jutottam.

Ennek persze igen egyszerű oka van, hiszen mindenki leginkább akkor ragad billentyűzetet, ha problémába ütközik, avagy valami nem úgy működik a készülékén mint várná, vagy mint elvárható. Alapvetően tehát a készülékekkel kapcsolatos, pártatlan információk nagy százaléka a hibákról szól. Mert míg az egyik készülékkel kapcsolatban a szoftveres problémák tömkelege olvasható, a nélkül, hogy erre hivatalos és megnyugtató megoldásról lehetne olvasni, addig a másikról is olvasni térerő problémákról, melyeket a legújabb ROM frissítés sem orvosol. Természetesen a triumvirátus egyik készüléke minden hiteles forrás szerint atomstabil, valamint élvezi az xda-developers lelkes csapatának támogatását is, azonban ez rendelkezik a leggyengébb processzorral is. A leírásból valószínűleg már kiderült az is, hogy az első készülék az Eten Glofiish X600, a második az Asus P535, míg az utóbbi a HTC P3300. És persze tovább nehezíti a helyzetet az is, hogy véleményem szerint a három kütyü közül az Eten Glofiish X600 a legszebb, az Asus P535 a legerősebb valamint legjobban felszerelt alapcsomaggal rendelkezik, azonban a HTC...

Tehát itt tartok most. Egy szép, egy gyors, valamint egy stabil készülékből kellene választanom. De vajon melyiket?

A történet folytatása...


Kapcsolódó cikkek:
Vissza