JBL On Stage micro

Kütyü magazin - 2007. március 10.
{mosimage}A JBL On Stage micro dokkoló állomással egybeépített mikro-hifi rendszere egy nagyszerű megoldás az iPod lejátszók hosszabb utazás során történő használatához. A hangrendszerhez ugyanolyan színű, fekete vagy fehér távvezérlőt kapunk, és az mp3-lejátszón tárolt zenék megszólaltatásáért négy Odyssey neodímium hangszóró felel.

A JBL On Stage micro egy vonzó, kerek formájú, méretét tekintve eléggé kicsi eszköz, amely hálózati áramforrásról vagy akár 4 darab AAA méretű elemről is működtethető. Színben tökéletesen illeszkedik az iPod fekete-fehér világához. A termék méretéből adódóan utazásnál könnyen mobilizálható, és a szállodai szobában való hallgatáshoz is tökéletes megoldás. A JBL On Stage micro-hoz  egy fekete, vászonból készül utazótáska is jár, és egy újratölthető elemszettel garantáltan jó szolgálatot tesz.



A JBL On Stage micro hangzását tekintve a mobil hangfalak körében árkategóriájának megfelelően, méretével arányos hangzást nyújt, ami persze sokkal több, mint amire ilyen kis hangszóró esetén számítanánk. Azért a hangszóró akkor a legjobb, ha nincsenek óriási hangerő igényeink, mert bár a méretéhez képest meggyőző hangerőre képes, a legjobb hangminőséget mégis közepes hangerővel adja. Teljes hangerő mellett a normál hangerővel felvett zenéket már kellemetlen torzított hangzással lehet hallani.







A vezérlést egy rádiófrekvenciával működő távvezérlővel tudjuk megoldani, így az infravörös távvezérlőkkel szemben a hangszóró és a vezérlő között nem szükséges a közvetlen rálátás. A távvezérlő egyébként a termékkel megegyező színű, elemmel működő egység. A JBL On Stage micro elején is megtalálható a hangerő szabályozó, a további beállítási lehetőségek pedig közvetlenül az eszközhöz csatlakoztatott iPod kezelőszervein át érhetők el. Az iPod Nano esetében a távvezérlőnek csak az alapfunkciók esetében van értelme, mert a kijelzője olyan kicsi, hogy fél méter távolságból már nem lehet leolvasni a megjelenített információkat.



A távvezérlésnek 3 funkciója használható ki igazán: a hangerő-szabályozás, a számok közötti előre-hátra léptetés, és a szünet-lejátszás.

A JBL On Stage micro hangfal a hátoldalán dokk csatlakozóval is rendelkezik, amelynek révén egyszerűen összekapcsolható az iPod gyári adatkábelével a számítógép USB portján keresztül, azaz nem kell kivenni az micro-hifi rendszerből az iPodot ahhoz, hogy szinkronizálni tudjuk.



A hangszóró folyamatosan tölti is az iPodot, így annak akkumulátora nem merül, miközben a JBL On Stage micro-t használjuk. Amennyiben mp3-lejátszónk nem rendelkezik dokkolási lehetőséggel, a JBL On Stage micro hátoldalán lévő hangbemenet-csatlakozó segítségével köthetjük össze. Az USB porton keresztül pedig lejátszás közben a készülékeket tölteni is lehet.


Kapcsolódó cikkek:


Vissza