Heavy Tools - Mp3 szemüveg

Kütyü magazin - 2007. január 16.
{mosimage}Az mp3-szemüveg kicsit futurisztikusnak tűnhet, fejlesztői elsősorban a sportolókra és a fürdőzőkre gondolhattak. A szemüveg napfény és UV-sugárzás elleni védelmével kapcsolatban azonban már kételyeim vannak. Sportolás közben viszont, ha védeni kell szemünket, például a muslicákkal szemben, jó szolgálatot tehet.


A műanyag lencsék az őket tartó felső kerettel együtt felhajthatók, így árnyékos helyre érve sem kell levenni a szemüveget. A szárak kiszélesített részeiben jobb oldalon kapott helyet maga a lejátszó, bal oldalon pedig a 230 mAh kapacitású, Lithium-Polymer akkumulátor. A gyártó szerinti 8 órás üzemidő valósnak bizonyult.



A szemüveg összeszerelése átlagosnak mondható, viselése az orrnyeregre támaszkodó, puha szilikon-talpaknak köszönhetően kifejezetten kellemes. A kezelőszerveket csak emlékezetből lehet kezelni. A hangerő-szabályzó különösen kényelmetlen, túlságosan hosszan kell nyomva tartani ahhoz, hogy történjen is valami. Ez eléggé bosszantó volt, mert a szemüveg fülhallgatója is rövid, ezért előbb meg kellett tanulnom minden funkciót, aztán tudtam csak felvenni a szemüveget. Ezután, ha valami nem stimmelt, újra le kellett venni, hogy ellenőrizni lehessen, mit rontottam el. A lejátszási állapotra figyelmeztető ledek ötletesek, de ezeket is csak akkor látom, mikor nincs rajtam a szemüveg. Ha nem akarunk zenét hallgatni, a szemüvegszár végén lévő pöckökre lehet húzni a füleseket, így a lejátszó normál napszemüvegként is használható



A fülhallgató minősége átlagosnak mondható, egyetlen probléma ezzel kapcsolatban, hogy más lejátszókkal ellentétben nem lehet cserélni, így meg kell elégedni a gyári fülhallgató minőségével. Hangereje tökéletes, a dalok léptetése közben pedig a zene elhalkul, majd ekkor ugrik át a következő számra.



A számítógépes kapcsolat egy olyan USB kábellel történik, amelynek a szemüvegbe csatlakozó vége egy 2,5"-os jack csatlakozó A készülék töltése is kizárólag USB-porton keresztül történik. Az adatkapcsolat csupán USB 1.1 sebességen működik, de ez a 256 MB kezeléséhez bőven elegendő. Az MP3 és wma állományokat gond nélkül lejátszotta, a zeneszámokat könyvtárból nem tudja megnyitni, ezért a zenéket közvetlenül a lejátszó gyökérkönyvtárába kell menteni. A zenék lejátszási sorrendjén nem lehet változtatni, ezt előre a feltöltéskor kell beállítani. Be lehet állítani a számok ismétlését, kellő türelemmel pedig közvetlenül egy-egy számot is lehet törölni.



A szemüveg beépített diktafonnal rendelkezik. Egyetlen gombnyomással lehet a felvételt elindítani, így akár feltűnés nélkül (!) készíthetünk hangfelvételeket. A hangminősége alulmarad az elvártnak, 32 kbps-os wav formátumban rögzít. Rádiót nem építettek be a szemüvegbe, így meg kell elégedni a 256 MB-os memória adta lehetőségekkel.

A szemüveget a számítógépek csupán a csatolt szoftver telepítése után ismerik fel, az eszközhöz adott CD-lemezen pedig csak Windows-os környezethez szükséges programokat adnak. Az Apple tulajdonosok nem tudják használni, mivel a lejátszót a Mac OS operációsrendszer a megfelelő szoftver hiányában nem ismeri fel.



Termékadatok:

  • 256 MB-os memória
  • 230 mAh kapacitású, Lithium-Polymer akkumulátor
  • Egy feltöltéssel akár 8 órányi mp3 lejátszás
  • USB átalakító kábel (2,5"-os, négypólusú jack)
  • Használati útmutató angol nyelven
  • Telepítő CD (Windows98 driverek, Firmware-frissítő alkalmazás, konverter program)
  • Nagyméretű fekete, bélelt szemüvegtok

Kapcsolódó cikkek:




Vissza