iPod Shuffle 1GB

Kütyü magazin - 2006. december 2.
{mosimage}A hírekben már többször megcsodáltam, de csak közelebbről nézve fogtam fel, hogy tényleg milyen pici. A mérete egy átlagos karóránál nem nagyobb, egyszerűen kezelhető, amit bárki könnyen megtanulhat.


Mindenki azon kezdett el problémázni, hogy nincsen kijelzője, de mikor az ember futás közben zenét hallgat, nem nagyon van rá szükség, és az utcán sem szoktam nézegetni a megjelenő információkat.

A Shuffle csatlakoztatása egyszerű, PC esetében is csak az internetről letölthető iTunes multimédia kezelőprogramra van szükség. Az USB porthoz csatlakoztatás után a gép azonnal felismeri, hogy pontosan melyik iPodot csatlakoztattuk, a szükséges kiegészítő szoftvereket pedig automatikusan letölti az internetről.



Az automatikus telepítés után az iTunesben azonnal megjelenik az iPod felülete. Elsőre szinkronizálni kell az eszközöket, ilyenkor lehet megadni, hogy mi legyen az iPod tulajdonosának számítógépen is megjelenő neve. Adatvédelmi szempontok miatt egyszerre csak egy iTunessel lehet szinkronizálni. Ekkor minden korábbi adatot letöröl a lejátszóról, és a saját iTunes könyvtárunkban lévő zenéket írja fel. A listabeállításoknál pedig különböző szempontok szerint választhatjuk ki, hogy mit szeretnénk hallgatni ezen az 1GB-os liliputi lejátszón.



A multimédia lejátszók gyakori hibája, hogy nem gondolnak az idősebb korosztályra. Ezen probléma már érzékelhető a mobiltelefon piacon is, szerencsére az iPod Shuffle ezért is népszerű, mert nincs felesleges kijelző, bonyolult menürendszer, és olyan egyéb szolgáltatás, ami csak megzavarná a lejátszó kezelését.
Egy számítástechnikában járatlan embernek is csak 5 perc kell a kezelőszervek megtanulásához, és az iTunes alapbeállításaival is könnyedén importálhatunk CD-ket, amelyek, ha szeretnénk, automatikusan felkerülnek az iPod Shuffle-ra is.



Praktikus eszköz, mert nem kell hozzá zseb, bárhová fel lehet csíptetni, a zene minősége kiváló (az importálni kívánt zene minőségét az iTunesben változtathatjuk meg), és a kezelőszervek még ruhán keresztül is könnyen működtethetők. Ha ki kell kapcsolni a lejátszót, az újbóli bekapcsolásnál a lejátszást onnan folytatja, ahol legutóbb megállítottuk. A számok sorrendjének beállítása az iTunesben történik, utána még lehet egy véletlenszerű lejátszási lehetőséget is választani. Erre egy külön gomb van a Shuffle-en.



Miért jó ez az idősebbeknek? Mert nem kell megjegyezni egy csomó funkciót, egyszerűen csak a zenehallgatás élménye a lényeg. Pont olyan, mint egy régi Walkman, csak erre ezer dal fér fel,  nem kell hozzá táska, mert csak 14 grammos, és akár tizenkét órán át is képes működni egy feltöltéssel.


Termékadatok:

  • Tömeg: 15,5gramm
  • Magasság: 27,3mm
  • Szélesség: 41,2mm
  • Mélység: 10,5mm
  • Kapacitás: 1 GB USB flash meghajtó
  • Akár 240 dal 128Kbps tömörítéssel AAC formátumban
  • Beépített lítium ionos akkumulátor
  • Lejátszási idő: akár 12 óra teljes töltésnél
  • Készenléti idő: 1 hónap teljes töltésnél
  • Frekvencia tartomány: 20 Hz - 20,000 Hz
  • mp3 (8 - 320 Kbps), MP3 VBR, AAC (8 - 320 Kbps), Védett AAC M4a, M4B, M4P, Audible (2, 3 és 4), wav és AIFF
  • Mac rendszerkövetelmények: Macintosh számítógép USB csatlakozóval, Mac OS X 10.3.9 vagy újabb, iTunes 7 vagy újabb
  • Windows rendszerkövetelmények: PC számítógép USB csatlakozóval, Windows 2000 Service Pack 4-el vagy újabb vagy Windows XP Home vagy Professional Service Pack 2 vagy újabb, iTunes 7 vagy újabb
  • A mellékelt USB dokkolóval tölthető, teljes feltöltési idő: körülbelül 4 óra
  • Fülkagylóba illeszthető fülhallgató,frekvencia tartomány: 20 Hz - 20,000 Hz, Impedancia: 32 ohm

A csomagban található: iPod shuffle, Fülhallgató, Dokkoló, Használati útmutató

Kapcsolódó cikkek:




Vissza