Bemutatkozik a Sony kreatív fotósoknak szánt vakuja

Farkas Norman - 2011. július 11.
A HVL- F43AM külső vaku rugalmasan állítható vakufejjel rendelkezik, de nem csak ez teszi érdekessé. Cikkünkben más, A-bajonettes gépekhez tervezett újdonságokat is szemügyre veszünk.
A Sony új GN43 (105mm ISO100 m) teljesítményű, A-bajonettes fényképezőgépekre illeszthető külső vakujában megtaláljuk a „Quick Shift Bounce” funkciót, melynek köszönhetően a vakufej rugalmasan és gyorsan igazítható az álló vagy fekvő képeknek megfelelően. Így természetes hatású derítést érhetünk el a fényképezőgép pozíciójától függetlenül.
A HVL-F43AM-et azoknak a fotósoknak ajánlja a gyártó, akik a professzionális képminőség mellett a bárhol-bármikor használható, könnyen kezelhető felszereléseket kedvelik. A vaku nem túl kényes a környezeti hatásokra, hisz teljes mértékben por- és páraálló. A szerkezet rendelkezik vezeték nélküli rádiós vezérlővel, melynek segítségével pontosan beállítható a megvilágítás. Sőt, a távvezérlés segítségével a komplett vakurendszerek összehangolása is gyors és egyszerű. A HVL- F43AM idén nyáron bővítette a piacot.
 
Ahogy ígértük a bevezetőben, írunk a Sony néhány, 2011 nyarán megjelent termékéről. Nézzük hát, milyen kiegészítőkre tehetjük rá a kezünket! (már, ha érdekeltek vagyunk a fotózás világában)
 
LCS-AMB hordtáska
A LCS-AMB puha hordtáska megóvja az A-bajonettes fényképezőgépet és a tartozék zoom objektívet külső fotózáskor. Az egyedi kialakítású, övre illeszthető táskában biztonságosan tárolható két további akkumulátor, a tartalék memóriakártya és az objektívsapka is.
 

ALC-SH111 napellenző
A kör alakú napellenző kompatibilis a DT 35mm F1.8 SAM és a 85mm F2.8 SAM objektívekkel. Segítségével kiküszöbölhető a közvetlen napsugárzás miatt fellépő becsillanás.
 
VCT-55LH konzol
A VCT-55LH konzol további ISO csatlakozású kiegészítők felszerelését teszi lehetővé, melyek a konzolon keresztül biztosan rögzíthetők akkor is, amikor a fényképezőgép fő csatlakozója már foglalt.
Kulcsszavak: vaku, fotó, Sony-hu, Sony
Vissza