Hangfelismerő technológia az iGO primo-ban

forrás Prim Online - 2011. december 14.

A Nuance beszédmotorjára építve az NNG új, a célmeghatározást jelentősen egyszerűsítő hangfelismerő technológiát fejlesztett ki, amely már az OEM partnerek rendelkezésére áll. Az iGO primo legújabb funkciója felismeri az egy összefüggő mondatban elhangzott címeket, ezáltal fokozott kényelmet, illetve találati arányt biztosít.

Az NNG Kft., a navigációs szoftverfejlesztő vállalat bemutatta az iGO primo szoftverbe épített, egylépéses hangalapú úticél-meghatározás funkciót. A hang- és nyelvi megoldásokat szolgáltató Nuance beszédmotorján alapuló, új úticél-meghatározó rendszer tovább bővíti a szoftver hangfelismerő képességeit, és valódi előrelépést jelent a hangirányítás alkalmazásában. Ez az első off-board megoldás, amely az iGO primo menükezeléséhez kapcsolt hangalapú utasításokkal teszi lehetővé a navigációs készülékek könnyed és zavartalan irányítását.



Az egylépéses úticél-meghatározás a lassabb és tagoltabb összetett úticél-meghatározás továbbfejlesztett változata. Korábban a felhasználóknak követniük kellett a navigációs készülékük instrukcióit, külön-külön megadva a város és az utca nevét, valamint a házszámot. Mindezt kénytelenek voltak hosszú szünetekkel tagolni, amíg a szoftver felismerte és feldolgozta a bemondott adatokat. Ezzel ellentétben az új funkció felismeri az egy összefüggő mondatban elhangzott címeket, amivel még egyszerűbb használatot és nagyobb címfelismerési arányt biztosít. Az onboard beszédfelismerő technológián alapuló funkció egyaránt alkalmazható adatkapcsolatot használó és azzal nem rendelkező navigációs megoldásoknál.

Az iGO primo a Nuance beszédszintetizátorra épülő text-to-speech (TTS) technológiája révén természetes és kellemes hangon olvassa fel az útvonaltervet, az utcaneveket is beleértve. A szoftver támogatja a Nuance nyelvi portfólióját  is: 20-nál több európai, ázsiai és amerikai nyelven képes a beszédfelismerésre, míg a TTS funkció több mint 30 nyelven áll rendelkezésre.

Kulcsszavak: iGO, GPS, autószolg
Vissza