Lelepleződött a Nokia Lumia 900

Farkas Norman - 2012. január 10.

A finn gyártó Windows Phone alapú, 4,3 hüvelykes ClearBlack AMOLED érintőképernyővel szerelt okostelefonja a CES rendezvényen mutatkozott be a nagyközönségnek.

A 127,8 x 68,5 x 11,5 milliméteres, 160 grammos újdonság külseje a Nokia N9 és Nokia Lumia 800 formavilágát idézi, háza polikarbonátból készült. A készülék előlapjának jelentős részét a 4,3 colos, 800 x 460 pixel felbontású ClearBlack AMOLED érintőképernyő tesz ki, mely a megnövelt méreten kívül nem mutat előrelépést a 800-as modellhez képest.


A Lumia 900 meghajtásáról egy 1,4GHz-es processzor és egy Adreno 205 grafikus chip gondoskodik, melyek egy Qualcomm APQ8055 Snapdragon SoC-on foglalnak helyet. A telefon 512MB RAM-ot és 16GB belső tárhelyet kapott, utóbbi nem bővíthető. A masinából nem maradt ki a WLAN, Bluetooth és az A-GPS modul sem, sőt LTE adatátviteli képességgel is felvértezték. A jövevény fedélzetén a Nokia saját szoftvereivel (Drive, Music, stb.) megspékelt Windows Phone Mango rendszer található. Nem kérdés, hogy a bivalyerős processzor zökkenőmentesen futtatja a rendszert és a szoftvereket, viszont a moil üzemidejével kapcsolatos információk némi kételkedésre adnak okot. A gyártó szerint a telefon 1840mAh teljesítményű akkumulátora 300 órás készenléti időt és 7 órás beszélgetési időt tesz lehetővé egy töltéssel.


A típusszáma alapján viszonylag borsos árnak örvendő Lumia 900 remek képalkotó képességekkel rendelkezik: dupla LED villanóval segített, 8 megapixeles, Carl Zeiss optikával szerelt fő kamerája 720p HD felvételek rögzítésére is alkalmas, előlapján pedig a kényelmes videocsevegés nélkülözhetetlen kellékét találjuk egy 1 megapixeles kamera képében.
A jelenleg elérhető információk szerint a Nokia Lumia 900 kizárólag az amerikai AT&T szolgáltatónál lesz kapható, várható áráról egyelőre nincs információ.


 

Vissza