ASUS: új táblagépek, VA278Q képernyő a CES-en

forrás Prim Online - 2012. január 10.

Az ASUS a 2012-es Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen bemutatta az ASUS táblagép-családjának új tagjait, a Rose Gold és a Hot Pink ZENBOOK-ot, valamint a 27 hüvelykes VA278Q LED képernyőt.


Az ASUS hidat ver a tábla PC-k és a mobiltelefonok között az ASUS MeMO 171-gyel – ez egy „2-in-1” eszköz, amely egy 7 hüvelykes MeMO táblagépből és a MeMIC telefonból áll.

A 3G-s használatra alkalmas MeMO 171 héthüvelykes, nagyfelbontású, 216 dpi-s képernyővel rendelkezik, amelynek ragyogó képei az alkalmazott színtartomány miatt 30 százalékkal pontosabbak és szabad ég alatt is jól láthatók. Az érintőpanel a készülékhez adott tollal és ujjal is használható.

 



A felhasználók az eszközhöz tartozó Bluetooth® MeMIC headsettel is kereshetnek a kapcsolatok között, küldhetnek és fogadhatnak szöveges üzeneteket, illetve indíthatnak hívásokat. A fülhallgatót bedugva pedig audioeszközként használható, amely Bluetooth kapcsolaton keresztül lejátssza a MeMO-ról származó zenefolyamot. A MeMO funkciói között a mellékelt tollal is könnyedén lehet navigálni.

Már elérhető a Wi-Fi hálózat használatára képes MeMO 370T is: ez egy 7 hüvelykes tábla-PC, amely az NVIDIA Tegra 3 processzorát használja.

ASUS ZENBOOK Ultrabook

Az eleganciát és a teljesítményt páratlan kiegyensúlyozottsággal egyesítő ASUS ZENBOOK első bemutatkozásakor, 2011 októberében nagy ovációt váltott ki. Ma az ASUS bejelentette, hogy a ZENBOOK termékcsalád idén tavasszal a Rose Gold és a Hot Pink színösszeállítással bővül.

A művészetet és a technológiát szervesen ötvöző ZENBOOK karcsú vonalait körkörös minta egészíti ki, és szemtelenül vékony: hátul is csak 9 milliméter, de ez az elejére a vastagsága mindössze 3 milliméterre csökken. A pengevékony, gömbölyített élű ultrabook nem csak elegáns, hanem precíz hozzáértésről is tanúskodik.

 



Egyedi ASUS-technológiák teszik a ZENBOOK-ot okostelefonszerűen használhatóvá: a készenléti állapotból, amelyet akár két hétig is bír a készülék, két másodperc alatt kapcsolható be; az alvó/hibernált állapot pedig 65 napig tartható fent újratöltés nélkül.
A gépben a legújabb Intel Core i7 processzorok, SATA Revision 3.0 SSD-meghajtó, Bluetooth V4.0 és USB Charger+ technológiás USB 3.0 található. Az ASUS szabadalmaztatott Super Hybrid Engine II technológiája intelligens módon gazdálkodik az akkumulátoros üzemmóddal, így a ZENBOOK akár 25%-kal is tovább bírja feltöltés nélkül, mint más ultrabookok.

Az ASUS Golden Ear csapata és a Bang & Olufsen ICEpower által kifejlesztett SonicMaster technológia kiváló térhatású hangokat biztosít.

Vissza