Stílus és megosztás – Canon IXUS 510 HS és IXUS 240 HS

Kütyü Magazin - 2012. február 8.

A Canon az IXUS 510 HS és az IXUS 240 HS modellekkel bővítette prémium kategóriás IXUS termékcsaládját. Az új, érintőképernyős modellek a prémium kialakítást a Canon termékekre jellemző képminőséggel és új Wi-Fi funkciókkal ötvözik, így még egyszerűbben rögzíthetők és azonnal megoszthatók a fényképek és Full HD videók.

A nagyteljesítményű zoomnak és a modellekben található legmodernebb, eredeti Canon objektív technológiának köszönhetően a fényképezőgépek teljes panorámák vagy távoli részletek felvételére egyaránt alkalmasak. Az IXUS 510 HS figyelemre méltó, 28 mm-es nagy látószögű, 12-szeres optikai zoomot biztosító objektíve egy mindössze 19,8 mm vastag vázban helyezkedik el. Míg az IXUS 240 HS 24 mm-es ultraszéles látószöget és 5-szörös optikai zoomot biztosító objektíve egy rendkívül vékony, felső kategóriás vázban található. A Canon ZoomPlus technológiájának köszönhetően – amely a hagyományos digitális zoomnál jobb minőséget biztosít – a felhasználók közelebb kerülhetnek a témához. A ZoomPlus használatával az IXUS 510 HS a 12-szeres optikai zoom mellett akár 21-szeres, az IXUS 240 HS pedig az 5-szörös optikai zoom mellett akár 10-szeres nagyítást biztosít.

Canon IXUS_510_HS

A modellekben található Intelligens képstabilizáló rendszer segítségével a felhasználók magabiztosan fényképezhetnek számos különböző témát. A fényképezőgépek 3,5 lépéses optikai képstabilizátorát kihasználó Intelligens képstabilizáló rendszer gyorsan elemzi a felvételi jelenetet, majd automatikusan beállítja a fényképezőgép hét különböző stabilizációs módjának egyikét. Így éles és elmosódásmentes fényképek és videók készíthetők.

A modellekben megtalálható a Canon HS System rendszere – amely a nagy felbontást és a nagy érzékenységű CMOS érzékelőket az új generációs DIGIC 5 processzorral kombinálja –, így a felvételek képminősége minden esetben pontosan visszaadja a látványt. Az IXUS 510 HS és az IXUS 240 HS minden körülmények között, még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló teljesítményt nyújt a felhasználók számára, így hihetetlen részletességgel örökíthetik és oszthatják meg az élményeiket.

A fényképezőgépekben található integrált Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók bárhol és bármikor azonnal megoszthatják kedvenc képeiket és videóikat. Az új CameraWindow alkalmazással a fényképek és videók vezeték nélkül, közvetlenül továbbíthatók számos Apple iOS mobileszközre. A felhasználók az alkalmazással megoszthatják a fényképeiket e-mailben, saját megjegyzésekkel ellátva feltölthetik őket a Facebookra, vagy akár az elkészült videókat a YouTube oldalára.

A fényképek és videók megosztására szolgáló, továbbfejlesztett CANON iMAGE GATEWAY akár 10 GB személyes tárhelyet biztosít a fényképek tárolásához, akár teljes felbontásban. Az egyszerűen használható felületen a felhasználók képeket kereshetnek, fénykép- és videoalbumokat készíthetnek – amelyekhez az ismerősök megjegyzéseket fűzhetnek – és e-mailen vagy közösségi hálózatokon is megoszthatják az albumokat. Az új Wi-Fi-kompatibilis IXUS modellekkel a fényképek számítógép nélkül is – vezeték nélküli hálózatok használatával – közvetlenül feltölthetők például a CANON iMAGE GATEWAY webhelyre.

Canon IXUS 240 HS

A modelleken található élénk színű, 8,0 cm-es PureColor II Touch LCD-kijelző 460.000 képpontos felbontása kiemelkedően szép színeket és pontos kontrasztot biztosít, valamint ideális a képek és videók megtekintéséhez. Az alacsony válaszidejű érintéses navigálás, és a testre szabható ikonok gyors és egyszerű hozzáférést biztosítanak a fényképezőgép beállításaihoz, a menükhöz és a teljes fényképgyűjteményhez. Így a fotók gyorsan kiválaszthatók a feltöltéshez, és még megjegyzéseket is lehet fűzni hozzájuk. Az érintőképernyő működteti a Canon Érintéses zárkioldó funkcióját is, melynek segítségével egyetlen érintéssel komponálható meg, és készíthető el egy felvétel.

Canon IXUS_510_HS
Az akár 58 különböző jelenet felismerésére képes integrált Smart Auto technológia ideális a spontán fényképezéshez. Az új Arcfelismerő rendszer lehetővé teszi a családtagok arcának és születési idejének regisztrálását és tárolását a fényképezőgépben, az integrált Smart Auto technológia pedig ennek megfelelően állítja be a képeket. Ha például a felhasználó egy alvó kisbabát fényképez, az Arcazonosító rendszer azonosítja a témát, automatikusan kikapcsolja a vakut, és úgy állítja be az expozíciót, hogy a kép világosabb legyen. Ha két év feletti gyermeket azonosít, a mozgásra felkészülve automatikusan bekapcsolja a Servo AF funkciót, így a felvételek élesebbek lesznek. A gép minden fényképet megcímkéz a regisztrált arcokhoz tartozó nevekkel, így a felhasználók könnyebben rendezhetik a barátokat és családtagokat tartalmazó felvételeket, és akár név szerint is tallózhatnak a fényképezőgépben.

A fényképezőgépekben található, számos fényforrás érzékelésére képes több területen mért fehéregyensúly a fényforrásokhoz korrigálja a színek fehéregyensúlyát, így a különböző fényforrásokat tartalmazó, nehéz körülmények között készített képek is természetesnek hatnak. A kreatív felvételi módok bővített választékával a felhasználók többféle effektust és két új módot is használhatnak. A játék-fényképezőgép-, a miniatűr- és a halszem effektus mellett a bőrfelületeket egyenletessé tevő új bőrkisimító effektus, valamint a speciális, lágy fókuszú objektívek álomszerű stílusát visszaadó lágy fókusz effektus is elérhető. Az új üzemmódokban három effektusszint használható.

Az új IXUS 510 HS és IXUS 240 HS fényképezőgépekkel a kiemelkedő állóképek mellett Full HD (1080p) felbontású, sztereó hanggal rendelkező videók is rögzíthetők. A videó gomb használatával a felhasználók azonnal átválthatnak az állóképekről a videók készítésére, az optikai zoom pedig videóknál is használható. Az integrált HDMI kapcsolat segítségével a felvételek a HDTV képernyőkön is megoszthatók, az egy napon készített képek történetének elmesélését a pedig a Videomontázs mód segíti. Az üzemmód minden fénykép felvétele előtt négy másodpercnyi videót készít, majd egy HD (720p) minőségű videóban egyesíti azokat, így szórakoztató emlékként szolgál a nap eseményeiről.

A kiemelkedő képminőség mellett az IXUS 510 HS a legstílusosabb IXUS modell. A 10,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőnek és a kiemelkedő, 12-szeres optikai zoomnak köszönhetően a felhasználók kivételes minőségben örökíthetik meg a témákat, majd az integrált Wi-Fi kapcsolaton keresztül azonnal megoszthatják a felvételeket. Az IXUS 510 HS elegáns, letisztult külseje – amely visszatér az eredeti IXUS formaterv klasszikus stílusához – egy bárhová elvihető, kompakt vázban testesíti meg az IXUS fényűző formatervezési filozófiáját. A futurisztikus objektívsapka és a gyönyörű fekete vagy fehér színű csiszolt matt felület szintén része a prémium kategóriás stílusnak.

Canon IXUS_510_HS

Az IXUS 240 HS a fejlett funkciókat egyszerű használhatósággal, és egyedülálló formával egyesíti. A 16,1 megapixeles felbontás kiemelkedő részletességet biztosít, míg az ultraszéles látószögű, 24 mm-es 5-szörös optikai zoomot biztosító eredeti Canon objektív rendkívüli rugalmasságot kínál a felhasználók számára. A szinte bármilyen zsebben elférő IXUS 240 HS ötféle modern, fémes színben kapható, így mindenki kiválaszthatja a személyiségéhez illő modellt. A készülék ideális a társasági fényképezéshez – mint például nyaralásokon vagy barátokkal töltött estéken – a kiváló minőségű képek pedig az elkészítés után azonnal megoszthatók.

Az IXUS 510 HS legfontosabb jellemzői

· 12-szeres optikai zoom, kis méretű, divatos fémházban

· HS System rendszer: 10,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor

· Intelligens képstabilizáló rendszer

· Wi-Fi kapcsolat a képek egyszerű megosztásához

· 8,0 cm képátlójú érintőképernyő, érintéses zárkioldóval

· Full HD videók, HDMI

· Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)

· Arcazonosító

· Nagy sebességű felvételkészítés

· Videomontázs (720p)

 

Az IXUS 240 HS legfontosabb jellemzői

· Karcsú fémváz, 24 mm-es, 5-szörös optikai zoom

· HS System rendszer: 16,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor

· Intelligens képstabilizáló rendszer

· Wi-Fi kapcsolat a képek egyszerű megosztásához

· 8,0 cm képátlójú érintőképernyő érintéses zárkioldóval

· Full HD videók, HDMI 

· Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)

· Arcazonosító

· Nagy sebességű felvételkészítés

· Videomontázs (720p)

Canon IXUS 240 HS

Vissza