Felturbózott üzemidőt és jobb multimédiás képességeket ígér a Nokia Lumia 800 szoftverfrissítése

Farkas Norman - 2012. március 7.

A Nokia elérhetővé tette a Lumia 800 legújabb firmware-ét, mely egyes források szerint akár háromszorosára is növelheti a készülék üzemidejét. Az új szoftver a fejlett energiagazdálkodás mellett hangzás- és képalkotásbeli előrelépéssel is kecsegtet.

Az 1600.2487.8107.12070-es verziószámmal azonosított frissítés gyógymódot jelenthet minden Lumia 800 tulajdonos számára, aki elégedetlen készüléke üzemidejével. Ugyanis a finn gyártó Windows Phone alapú masinája kiábrándítóan kevés készenléti időt tudott felmutatni, s nemrég megjelent készüléktesztünkben mi is kitértünk erre a borzasztóan fontos problémára.

A Windows Phone 7.5 Mango rendszert futtató készülék a frissítéssel a fedélzetén okosabban fog bánni az energiával. A hosszabb üzemidőt egyrészt a képernyő fényerejének dinamikus állításával, másrészt a készenléti állapotban érvényesülő fogyasztáscsökkentéssel érték el a Nokia emberei.

Az update a telefon multimédiás képességeire is jó hatást gyakorol: zenehallgatáskor teltebb mély hangokat kapunk, fotózáskor pedig – hála a javított automatikus fehéregyensúlynak - jobb képet lőhetünk.

Vissza