Dolgozz Otthonról Nap: április 21-én először Magyarországon

forrás Prim Online - 2012. március 27.

Április 21-én Magyarországon első alkalommal rendezik meg a Dolgozz Otthonról Napot. A Telenor és a Microsoft kezdeményezésének célja, hogy a lehető legtöbb hazai - elsősorban szellemi munkát adó - munkáltató tegye lehetővé az otthoni munkavégzést minél több munkatársa számára ezen a napon, valamint a hazai vállalatok körében is ismertté váljon a rugalmas munkavégzés kultúrája.

A Dolgozz Otthonról Naphoz az érdeklődő cégek és a dolgozók az interneten és a Facebookon csatlakozhatnak.

Mind a munkavállaló, mind a munkáltató számára számos előnnyel járhat, ha a munkatársak egy-egy alkalommal otthonról dolgoznak. Az így megtakarított, a munkába járásra szánt idő a magánéletre, a családra vagy a hobbira is fordítható. A szabadabb időbeosztással tetszés szerint ütemezhetők a feladatatok, de nem okoz problémát a napközben érkező szerelő vagy csomag fogadása sem. Ráadásul a nyugodt otthoni körülmények között végzett munka gyakran hatékonyabb lehet, és növelheti a dolgozó és cége közötti bizalmat, erősítheti a munkavállalói lojalitást is.

A rugalmas munkavégzés környezetvédelmi szempontjai sem elhanyagolhatóak: egy-egy otthon töltött munkanappal megspórolható az utazás költsége és csökkenthető a károsanyag-kibocsátás is. Ennek különösen nagy jelentősége lehet például egy szmogriadó esetén. Ha ilyenkor több vállalat lehetővé teszi, hogy kollégáik otthonról dolgozzanak, azzal a kritikus napon jelentősen csökkenthető az utazásukkal járó környezetterhelés.



A külföldön már ismert „Home Office Day” eseményt itthon a Föld Napját megelőző szombati munkanapon, április 21-én rendezik meg először. A Dolgozz Otthonról Nap magyarországi kezdeményezői a Telenor és a Microsoft, két olyan vállalat, ahol bevett gyakorlat, hogy heti egy-egy munkanapon az alkalmazottak otthonról végzik munkájukat, és megspórolják az idő- és energiaigényes utazást. A szervezők célja, hogy felhívják a szellemi alkalmazottak és munkaadóik figyelmét a gyakorlat előnyeire.

A Telenor és a Microsoft a jövőben éves rendszerességgel tervezi a Dolgozz Otthonról Nap megrendezését. Az első Dolgozz Otthonról Napra a szervezők weboldalt is készítettek, amelyen az érdeklődők tájékozódhatnak a kezdeményezés céljairól, a „home office” kultúráról. Az oldalon a vállalatoknak és HR vezetőiknek van lehetőségük csatlakozni a naphoz, a munkavállalók pedig a Facebookon követhetik a kezdeményezést.

További információk:
www.dolgozzotthonrolnap.hu

Vissza