Bloggie Live – WiFi képes Full HD videokamera a Sony-tól

Farkas Norman - 2012. március 29.

Bemutatkozott a Sony zsebkamerája, a Bloggie Live. Az MHS-TS55 kódnévvel illetett kütyü rendelkezik WLAN támogatással, így képes az élő video streamingre.

A Sony Exmor CMOS érzékelővel felvértezett géppel 12,8 megapixeles fotókat lőhetünk, de nem gond számára az 1080p Full HD videók rögzítése sem. A Bloggie Live olyan funkciókkal is kecsegtet, mint az elmosódásmentes anyagokat garantáló SteadyShot képstabilizátor, az arcfelismerés, az autofókusz, az automatikus makró, vagy a videózás alatti fotókészítést lehetővé tévő Dual-Record.

A beépített WLAN modulnak hála könnyedén csatlakozhatunk az eszközzel a világhálóra, s így egyszerűen megoszthatjuk elkészült fotóinkat, videóinkat a közösségi oldalakon – például a Facebookon. Arra is lehetőségünk van, hogy élőben streameljük a videókat a Qik.com oldalra, az ott eltárolt, optimalizált felvételeket pedig bármikor visszajátszhatjuk, vagy megoszthatjuk.

A 8GB belső tárhellyel bíró eszköz LED vakut, 3 hüvelykes, kapacitív érintőképernyőt és giroszkópot is kapott. Az MP4 formátumú fájlok lejátszására is képes készüléken egy HDMI kimenetet és egy USB portot is találunk. Ez utóbbin keresztül történhet a fájlcsere és a beépített akkumulátor töltése is.

A Sony Bloggie Live már elérhető, ára 249,99 dollár. További információkat a gyártó oldalán találsz a termékről.

Vissza