Letölthető az Instagram androidos változata

Farkas Norman - 2012. április 3.

Ma este elérhetővé vált a várva-várt androidos Instagram. Az iOS platformon rendkívül elterjedt retrokép-készítő alkalmazást immár a zöld robottal jelképezett operációs rendszer felhasználói is kedvükre használhatják.

Az Instagram 1:1 képarányú, fix méretű fotókkal operál, így kissé leegyszerűsíti a képek feltöltését és nézegetését is, hiszen nem lehet azokat sem nagyítani, sem pedig átméretezni.

Az alkalmazás előnye, hogy lehetőségünk van követni barátaink Istagramos tevékenységét, s ők is megtehetik ugyanezt velünk, sőt hozzá is szólhatunk egymás munkáihoz. Természetesen nincs akadálya annak sem, hogy mások képei között bogarásszunk, s megcsodáljuk őket. Szinte egyértelmű, hogy a temérdek effekttel tökélyre vihető művek azonnal megoszthatók a közösségi hálókon (Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr).

A sok-sok előny mellett néhány gyengeség is felfedezhető a szoftverben: az 1:1 képarány nem éppen felel meg a kor elvárásainak, ráadásul, ha a mobilunk alap kameraalkalmazásával lövünk képeket, azokat át kell szabnunk 1:1 arányúra, hogy feltölthessük őket. Az is fájó pont, hogy a képeket kizárólag a készülékünk belső - sok esetben igen korlátolt - tárhelyére menthetjük, microSD kártyára nem.

Az androidos Instagram alkalmazás letölthető a Google Play Store felületéről.

Vissza