ASUS VG23AH 3D IPS LED-es monitor a 3D-s játékélményekhez

forrás Prim Online - 2012. április 16.

Az ASUS ma útjára bocsátotta a VG23AH 3D IPS LED-es monitort. A személyre szabott szórakozáshoz és játékhoz készített, sokoldalú képernyőnek tervezett VG23AH az ASUS „All-in 3D” technológiáját alkalmazza, remek választást kínálva a 2D-s és 3D-s multimédiás kijelzőt kereső felhasználók számára.

A VG23AH moziszerű 3D-s élményt kínál tiszta, világos képpel, amelyet a beépített, 3 wattos sztereo hangszórók révén hanggal is tud kísérni. A széles látószögű IPS-kijelző, a 80 000 000:1-es ASUS Smart Contrast Ratio (intelligens kontrasztarány), valamint az ASUS exkluzív Splendid™ Video Intelligence technológiájának ötvözésével a VG23AH Full HD 1080p felbontású, színekben gazdag vizuális élményt kínál. Egy sor csatlakozási lehetőség gondoskodik arról, hogy minél több különböző médialejátszó eszközzel használható legyen: két HDMI 1.4 csatlakozó, single-link DVI,, valamint D-sub (analóg) bemenet. A monitor ergonomikusan, a felhasználó igényeit szem előtt tartva készült: szabadon forgatható és dönthető, állítható a magassága; a még teljesebb élmény érdekében a szemüveghez sem kellenek elemek vagy akkumulátorok.

 



Sztereoszkopikus, magával ragadó 3D
A VG23AH a Film-type Patterned Retarder (filmtípusú mintázott gát, FPR) 3D-technológiát használja arra, hogy a nézők számára magával ragadó 3D-s, virtuális világot jelenítsen meg. Az FPR 3D-monitorokban alkalmazott technológia szétválasztja a bal és jobb szemnek egyidejűleg küldött 3D-s képeket, hogy villogásmentes, a néző szemét nem fárasztó 3D látványt nyújtson.

Hála az ASUS All-in 3D technológiájának, a VG23AH esetében nincs szükség bonyolult beállításokra, úgyhogy a műszaki érzék híján lévő felhasználók is egyszerűen, mindössze egy speciális billentyűkombináció segítségével beléphetnek a 3D-világba, és könnyedén 3D-ssé alakíthatják a 2D-s tartalmakat. Mindezek ellenére semmilyen megalkuvásra nem kényszerít a teljesítményben: a VG23AH éles, akadásmentes 2D- és 3D-képeket jelenít meg. A látványorgiát két beépített, 3 wattos hangszóró fűszerezi a megfelelő hangélménnyel.

Élénk színek és vizuális élmény

A VG23AH felhasználóit Full HD 1080p felbontással és színek gazdag világával kényezteti, IPS technológiájú panelje pedig 178 fokos, széles látószöget kínál, mind vízszintesen, mind függőlegesen, minimális színeltolódással.

Az ASUS Smart Contrast Ratio (intelligens kontrasztarány) 80 000 000:1 kontrasztaránya élethű képeket biztosít, kirajzolva a legsötétebb feketéket és a legvilágosabb fehéreket is, a Splendid Video Intelligence technológia pedig a videolejátszás teljesítményét és a képek hűségét optimalizálja a szín, fényerő, kontraszt és élesség finomszabályozásával. A hat előre beállított videomód (tájkép, mozi, játék, éjszakai, sRGB és normál) egy gyorsbillentyűvel választható ki.

Széleskörű csatlakoztatási lehetőségek
Az intelligens kialakítású VG23AH két HDMI 1.4 kimeneti csatlakozót is tartalmaz. Az ikercsatlakozók gondoskodnak a 3D Blu-ray technológia támogatásáról, és a nagyobb rugalmasságról, hiszen például egyidejűleg csatlakoztatható a képernyő egy játékkonzolhoz és egy Blu-ray lejátszóhoz, és roppant egyszerűen átkapcsolható a kettő között. A single-link DVI és D-sub (analóg) csatlakozók további kapcsolódási lehetőségeket biztosítanak.

Felhasználóbarát kialakítás
Az ergonomikus kialakítású VG23AH úgy készült, hogy dönthető, forgatható és emelhető állványával mindenki megtalálja a számára kényelmes beállítást.

Könnyű, elemeket nem igénylő 3D szemüveg tartozik hozzá. Ez az FPR 3D szemüveg villogásmentes, mivel a két lencse a bal és jobb szem képét egyidejűleg kapja a kijelzőtől. Az ASUS exkluzív formatervezésű szemüvegében nincsenek elektromos alkatrészek, vagyis nem kell aggódni pl. az elemek lemerülése miatt. A 3D szemüveg mindenki számára kényelmesen hordható. A VG23AH egy normál szemüveggel, valamint felcsíptethető 3D lencsékkel együtt érkezik.
 

Kulcsszavak: ASUS, Asus, monitor
Vissza