Az átalakulás eleganciája – az új ASUS Transformer Pad

forrás Prim Online - 2012. április 23.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwichet futtató ASUS Transformer Pad egy értékes táblagép, amely a teljesítményt stílussal, a mobil dokkolóhoz csatlakoztatva pedig a hatékonyságot bővíthetőséggel egyesíti. Az új Transformer Pad TF300-as sorozat tagjai hamarosan hazánkban is megjelennek május elején. A TF300T dokkolója is magyar kiosztású billentyűzettel lesz kapható.

A februárban a Mobile World kongresszuson bejelentett ASUS Transformer Pad egy remek teljesítményű, mégis megfizethető árú táblagép, amelyet gyárilag egy sor hasznos funkcióval láttak el. A háromféle elegáns színben kapható ASUS Transformer Pad nem véletlenül kapta a nevét: opcionális mobil dokkolójával a táblagép pillanatok alatt noteszgéppé varázsolható. Dokkolt állapotban a teljes akkumulátoros üzemidő 15 órára növekszik, miközben egy teljes QWERTY billentyűzettel, többujjas touchpaddel és USB/SD Card csatlakozókkal bővül. A Transformer Padben egy nagyteljesítményű, négymagos NVIDIA Tegra 3 CPU található, az ASUS SonicMaster technológiája gondoskodik a lenyűgöző hangélményről, és ezek mellé egy kristálytiszta felvételeket készítő, 8 megapixeles kamera társul. A Transformer Pad az Android™ 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszerrel érkezik, és exkluzív szoftverekkel segít a hatékonyság még további fokozásában.

A Transformer Pad háromféle, elegáns színben kapható: Royal Blue (királykék), Iceberg White (jégfehér) és Torch Red (lángvörös). Elegáns, koncentrikus körökből álló mintázattal ellátott borítása a ZENBOOK-ban és a Transformer Pad Prime-ban is megtalálható ASUS Zen-filozófiát sugallja. A mindössze 9,9 mm vastag és 635 g súlyú Transformer Pad egyszerűen hordozható, az ASUS exkluzív mobil dokkolójával pedig egy igen hatékony munkaállomássá válik. A QWERTY billentyűzet és a többujjas touchpad igazi noteszgép-szerű élményt kínál, az USB-csatlakozó és az SD Card bővítőhely pedig a tárolási lehetőségeket sokszorozza meg.

A Transformer Pad lelke egy négymagos NVIDIA Tegra 3 4-PLUS-1 CPU, egy beépített, 12 magos GeForce GPU-val, amelyek együttese kiemelkedő teljesítményt, többfeladatos működést, sima Full HD 1080p videolejátszást és konzolokhoz hasonló játékélményt kínál. A „PLUS-1” a CPU extra, akkumulátorkímélő magja, amely az alacsony teljesítményigényű feladatokat – mint az aktív készenlét, zene- és videolejátszás – kezeli, és teljesen átlátszóan működik az OS és az alkalmazások felé. Ez a megoldás a kiugróan magas teljesítmény és az alacsony áramfogyasztás legjobb kombinációját eredményezi – akár 10 óra csak a Pad használata esetén, ami 15 órára bővül a mobil dokkolóba helyezve.

Stílusos kialakításán túl a Transformer Pad az ASUS exkluzív SonicMaster technológiájára épülő hangrendszerrel is kényeztet. Az ASUS Golden Ear csapata által hangolt SonicMaster technológia speciális hardver és szoftver együttesével biztosít magával ragadó audioélményt.

A Transformer Pad egy széles, 178°-os látószögű IPS kijelzőt használ, így a képek mindig élesek és nem jelent gondot az sem, ha egyszerre többen szeretnék nézni a tablet képernyőjét. Az előoldali, 1,2 megapixeles kamera a videokonferenciázásban segít, a hátoldali, 8 megapixeles, autofókuszos kamerával pedig kiváló képek készíthetők, hála a nagy, f/2,2 rekesznek, az öt tagból álló objektívnek, a hátulról megvilágított CMOS-érzékelőnek, az „érintéssel fókuszálás” funkciónak, a mélységélesség-effektusoknak, valamint az alacsony fényviszonyoknál a zajszűrésnek – hogy mindig a lehető legjobb, legélesebb képek készüljenek. A Transformer Pad 8 megapixeles kamerájával Full HD 1080p videók is rögzíthetők.

A Google legújabb mobil operációs rendszerét futtató Transformer Pad az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) verzióját használja ki az egyszerű többfeladatos működéshez, a gazdag értesítési lehetőségek, a személyre szabható kezdőképernyők, átméretezhető felületi elemek és a még sokoldalúbb interaktivitás biztosításához. Szintén gyárilag, előre telepítve érkezik a SuperNote alkalmazás, amellyel egyformán lehet szóban, írásban és rajzban jegyzetelni, a Polaris Office pedig nagyszerű eszköz a Word, Excel és PowerPoint (MS Office 97-07 formátumokkal kompatibilis) fájlok készítésére és megtekintésére. A 16 GB belső memória, a microSD kártyahely és a 8 GB ingyenes, örök ASUS WebStorage tárhely azt jelenti, hogy a felhasználók bárhol és bármikor el tudják tárolni és meg tudják osztani emlékeiket.

Az ASUS Transformer Pad különféle kiegészítői segítenek abban, hogy még sokoldalúbban legyen használható a készülék. Azonnali kényelmet és stílust biztosítanak, és harmonikusan együttműködnek, ugyanazt a könnyű, kompakt kivitelt biztosítva. Egy ilyen hasznos kiegészítő például a TranSleeve Dual, egy tartós, két irányban is használható, többféle nézési szöget is megengedő borító, amellyel kényelmesebb lehet gépelni és videót nézni. Szintén kapható a készülékhez micro HDMI-VGA és -HDMI kábel, külső SD Card olvasó, külső USB-csatlakozó, valamint egy USB-Ethernet adapter, amelyek mindegyike úgy készült, hogy kiegészítse az ASUS Transformer Padet.

Ajánlott bruttó végfelhasználói árak:
Transformer Pad TF300T 16 GB: 129900 Ft
Transformer Pad TF300T 16 GB + dokkoló: 159900 FT
 

Vissza