Megérkezett a Viber a BlackBerry és a Windows Phone platformokra

Farkas Norman - 2012. május 8.

A Viber béta verziója már letölthető a Windows Phone rendszerű mobilokra, de a BlackBerry tulajdonosoknak sem kell tovább várniuk a népszerű alkalmazásra, mely által könnyen, gyorsan és költséghatékonyan oszthatják meg fotóikat, illetve cseveghetnek. Az üröm az örömben, hogy a bétából kimaradt a VoIP alapú hívások kezelése.

A Viber rengeteget fejlődött indulása óta, s a Skype egyre nagyobb ellenfelévé válik. A program regisztrált felhasználóinak táborát immár 70 millióan alkotják, akik naponta több mint 7 millió hívást bonyolítanak le a segítségével.

Természetesen a Viber fejlesztői nem ülnek babérjaikon, céljuk, hogy az alkalmazás a lehető legtöbb platformon a felhasználók rendelkezésére álljon. Most elérkezett a pillanat, amikor az iOS-osok és androidosok mellett a Windows Phone júzerek és a BlackBerry tulajok is Viber használókká válhatnak.

Bár a Microsoft és a RIM mobil operációs rendszereihez szánt Viber még béta verziós, mindenképp érdemes kipróbálni. Segítségével még nem valósíthatunk meg VoIP hívásokat, viszont lehetőségünk van chatelésre és helyzetünk, vagy fotóink megosztására a többi Viber felhasználóval.

Később természetesen megjelenik az alkalmazás teljes verziója is, mellyel már lehet VoIP hívásokat bonyolítani, addig is tessék kiaknázni a bétában rejlő lehetőségeket.

Letöltés:

Viber for BlackBerry Beta

Viber for Windows Phone Beta

Vissza