ASUS K noteszgépcsalád: elegancia és megnövelt teljesítmény

Kütyü Magazin - 2012. május 14.

Az ASUS bemutatta új K sorozatú noteszgépeit, melyek 3. generációs Intel Core processzorokkal, exkluzív SonicMaster Lite audiorendszerrel és akár háromszor hosszabb akkumulátor-élettartammal gondoskodnak a felhasználók elégedettségéről.

Az új ASUS K sorozatú noteszgépekkel a felsőkategóriás funkciók teljes köre válik elérhetővé egy jóval megfizethetőbb piaci kategóriában, hogy a felhasználók még szélesebb köre élvezhesse a vonzó kivitel és a legmodernebb technológiák előnyeit. A vékony és könnyű gépek alumínium borítást kaptak az igényes, mégis tartós kialakítás érdekében, és megtalálható bennük az exkluzív SonicMaster Lite audiorendszer is. Az új, 3. generációs Intel Core processzorok és az NVIDIA GeForce 600-as sorozatú grafikus rendszere gyorsabb és simább feldolgozást eredményez, és számos ASUS-technológia – a Super Hybrid Engine II azonnali bekapcsolási funkció, az IceCool és a SuperBatt – járul hozzá a átgondolt, kielégítő felhasználói élményhez.

Az új noteszgépek jól tükrözik az „ASUS DNA” néven emlegetett tervezési filozófiában megfogalmazott alapértékeket: az elkötelezettséget a gyönyörű kivitel, a kiemelkedő hang, az intuitív érintés és a teljeskörű felhő (cloud-) szolgáltatások mellett, amelyek mindegyike az örömteli felhasználói élményt erősíti.

A K sorozatú noteszgépek vadonatúj külsőt kaptak: luxusminőségű anyagokat használunk a gyártásnál az ujjakat még jobban kényeztető, még tartósabb hordozható PC-k gyártása érdekében. Az egyéni élmény és a személyesség érdekében a vásárlók színsémák széles köréből választhatnak, vörös, kék, rózsaszín, fehér, koromfekete és sötét indigó elsődleges színekkel. A K család minden tagja egy erős, mégis könnyű alumíniumborítást kapott a csuklótámaszon a mobilitás és a kényelmes használat érdekében; az eredmény pedig egy vonzó, áramvonalas körvonalú, vékony termék lett, hasonlóan az ASUS noteszgéppalettájának más tagjaihoz.

A K sorozatú noteszgépekben első alkalommal jelenik meg az ASUS exkluzív ASUS SonicMaster Lite audiotechnológiája. A nagyobb hangszórókamrák, a nem kívánt rezgéseket és torzítást csökkentő, erősebb anyagok, valamint a továbbfejlesztett audiofeldolgozás révén a SonicMaster Lite professzionális szintű hanggal ruházza fel ezeket a nagyszerű értéket kínáló noteszgépeket. Kibővül a hangok tartománya, javul a mély hangok teljesítménye, kiemelődnek az énekhangok – egyszerűen jobban szól a zene és a filmek, de még a videokonferenciák is jobban hallhatók.

Az ASUS az Intel 3. generációs Core processzorait, így pédául a Core i7-est használja a K sorozatban. Az új technológiákkal az áttervezett noteszgépek jobb grafikus teljesítményt és még sokoldalúbb többfeladatos működést nyújtanak. Könnyedén lekörözik a K sorozat korábbi generációit a gyorsabb és nagyobb teljesítményű feldolgozás révén, és az NVIDIA GeForce 600 sorozatú grafikus processzorok alkalmazásával még akadásmentesebb multimédiás szórakozást és játékot kínálnak. A kiemelkedő válaszkészség, az okostelefon-szerű használhatóság érdekében az ASUS Super Hybrid Engine II technológia képes szó szerint 2 másodperc alatt bekapcsolni a gépet alvó módból, hogy ne kelljen többé hosszan várakozni az újraindításra, és akár két hétig is képes fenntartani a készenléti módot.

Az ASUS hagyományaihoz híven, vagyis hogy a lehető legjobban felszerelt, a felhasználóra lehető legjobban odafigyelő noteszgépeket szállítsa, az új K sorozat is egy sor olyan ASUS technológiával felszerelve érkezik, amelyek fontos kezelhetőségi problémákat oldanak meg. Az IceCool technológia például hűvösebben tartja a csuklótámaszt a kényelmesebb gépelés érdekében; a SuperBatt energiagazdálkodási funkció pedig a szokásos noteszgépekhez képest akár háromszorosra is képes megnövelni az akkumulátorok töltési ciklusainak számát. Megnőtt a touchpad is a pontosabb irányítás érdekében, és immár több ujjal is vezérelhető; a stílusos, különálló gombos billentyűzet pedig rugalmasabb, mégis erősebb billentyűkkel lett megerősítve. Mindezek együtt hozzájárulnak a kategóriában egyszerűen másutt nem létező, kiemelkedő felhasználói élményhez.

Az új széria első példányai augusztus elején érkeznek Magyarországra.

Kulcsszavak: notebook, ASUS
Vissza