HTC One X: ha megszorítod, elszáll a WiFi

Farkas Norman - 2012. június 19.

Nemrég fény derült a HTC One X gyengeségére, mi szerint ha egy ponton benyomjuk a házát, akkor a telefon elveszítheti a WLAN rádiójelet, illetve gyengébben érzékelheti azt. A HTC elismerte a hiba létezését, melynek hátterében hardveres probléma bújik meg.

Nem mindegy, hogy miként fogjuk kezünkben a tajvani gyártó csúcsmodelljét, a HTC One X-et, ugyanis ha a megfelelő ponton éri nagyobb nyomás a burkolatát, akkor hajlamos elveszíteni a WLAN kapcsolatot. Természetesen ez a hétköznapi használat során nem olyan nagy probléma, hiszen általában nem szorongatjuk, illetve nyomkodjuk erősen a mobilunkat.

A HTC beismerte a hiba létezését, s elnézést kért a One X tulajdonosoktól. Mivel hardveres hibáról van szó, ezért azt képtelenség szoftverfrissítéssel orvosolni, így a cég elsősorban annyit tehet, hogy a One X további sorozatait már hibátlan hardverrel szállítja. Egyelőre nem tudni, hogy a már One X-et birtokló júzerek milyen kárpótlásra számíthatnak, de valószínűleg nem hagyja őket cserben a gyártó, ha hozzá fordulnak segítségért a "halálos szorítás" miatt.

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: HTC, One, bug, WLAN
Vissza