Huawei Ascend Windows Phone 8-cal

forrás Prim Online - 2012. június 22.

A Huawei szorosabbra fűzi kapcsolatát a Microsofttal, és megkezdi első Windows Phone rendszerű készülékének gyártását. A vállalat csúcskategóriás okostelefonjait felvonultató Huawei Ascend termékcsalád új tagja tovább bővíti majd a Huawei okostelefon-kínálatát, és még több felhasználó számára teszi elérhetővé a Windows Phone operációs rendszert.

Az eddig kizárólag Android platformra fejlesztő Huawei egyike azon kiválasztott gyártóknak, amelyek készülékein Windows Phone 8 operációs rendszer futhat.

A Windows Phone 8 operációs rendszerrel forgalomba kerülő Huawei Ascend készülék először Európában, Kínában és az Egyesült Államokban lesz megvásárolható, a későbbiekben pedig további piacokon is elérhető lesz.

 

 

A Huawei már napjainkban is az okostelefon-piac egyik meghatározó szereplője. A vállalat árbevétele 2011-ben 6,8 milliárd dollár volt, és 20 millió okostelefont értékesített. 2012-re vonatkozóan a Huawei 9 milliárd dolláros árbevétellel és 60 millió értékesített okostelefonnal számol.

 

A folyamatos fejlesztés másik példájaként a Huawei a napokban mutatta be a Sanghajban rendezett GSMA Mobile Asia Expo 2012 szakkiállításon az Ascend P1 modell új változatát, amely 2600 mAh teljesítményű akkumulátorral kerül forgalomba. Az Ascend P1 XL névre keresztelt készülék a harmadik negyedévtől lesz megvásárolható Kínában. A kiállításon szerepeltek a Huawei további készülékei is, mint például a négymagos Ascend D quad és a kétmagos Ascend D1 okostelefon, a négymagos MediaPad 10 FHD nagyfelbontású táblagép, a kompakt, kétmagos Ascend P1 okostelefon, valamint a Mobile WiFi E5331 és E5151 készülékek.

 

Vissza