Fusion Thermo: A világ első hibrid, lég- és vízhűtésre egyaránt felkészített hűtőbordája

forrás Prim Online - 2012. július 27.

A játékhoz és túlhajtáshoz optimalizált ASUS ROG Maximus V Formula alaplapon bemutatkozott Fusion Thermo a továbbfejlesztett passzív léghűtést egyesíti a folyadékhűtésre való felkészítéssel.

Ismét egy az ASUS exkluzív ROG technológiái közül, amely a kereskedelemben kapható összes alaplap közül elsőként a cég termékein volt elérhető. Az ASUS szabadalmi kérelmet nyújtott be a Fusion Thermo-val kapcsolatban, továbbá a megoldást hivatalosan is támogatja a folyadékhűtési hardverek legnevesebb gyártói közül tíz, köztük a Swiftech® és az EKWB. A Fusion Thermo a legrugalmasabb és leghatékonyabb hűtést kínálja az intenzív játékhoz, túlhajtáshoz és moddinghoz.



A szabadalmaztatásra benyújtott Fusion Thermo bemutatkozása

A Fusion Thermo™ elsőként a februári ASUS Z77 globális rendezvényen mutatkozott be a Maximus V Formula alaplapon, a világ első ilyen megoldásaként. A lelke egy felsőkategóriás alumínium hűtőborda, amely messze a normál anyagok képességein túl gyorsítja fel a hőelvezetést. Belül egy nagy hatásfokú hőcső vezeti el a hőt a CPU VRM-ektől a nagyobb stabilitás érdekében, és nyújt kiváló teljesítményt a szokásos, léghűtéses felállások esetén. A Fusion Thermo™ kulcseleme azonban a hibrid felépítés: egy tiszta rézből készült vízcsatorna a hűtőbordán belül, a hőcső mellett. Éppen ezért egyformán hatékonyan működik lég- és vízhűtéses módban, hatásosabb hűtéshez és nagyobb rugalmassághoz juttatva a vásárlókat. A Fusion Thermo két végén galvanizált csőcsonkok találhatók, amelyek egyszerűen csatlakoztathatók a folyadékhűtéses rendszerekhez; így ez is sima ügy: kevésbé kell hozzányúlni  a hardverhez és gyorsabb a szerelés is. A ROG tesztjei szerint a Fusion Thermo™-val felszerelt Maximus V Formula alaplap 30 százalékkal hűvösebben működik egy Swiftech® H20-320 Edge vízhűtő rendszerrel felszerelve a sima, passzív hőelvezetéshez képest, és 20 százalékkal hűvösebben a passzív rendszernél az EKWB H30 360 jelű vízhűtő rendszerét használva. Az ASUS szabadalmi kérelmet nyújtott be a Fusion Thermo-val kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy a funkció a világon egyedülálló és teljes egészében saját tervezésű.

A világ vezető vízhűtéses gyártói által ajánlott

A független tesztek és használat alapján a folyadékhűtéses rendszerek gyártói közül már tíz jelezte, hogy hivatalosan támogatja a Fusion Thermo™-t. Ezek a gyártók az EKWB, a Swiftech, a Thermaltake, a Zalman, az Alphacool, az Aquacomputer, az XSPC, a Koolance, a Bitspower és a Watercool.de. Mindannyian dicsérik a Maximus V Formula speciális funkcióit, és a hibrid lég- és vízhűtéses megoldást, valamint a Fusion Thermo kiváló kompatibilitását a termékeikkel.
 

Kulcsszavak: ASUS, játék, hűtő
Vissza