LG Optimus L7 P700 teszt - A nagytestvér

Szutor Ferenc - 2012. július 31.

Górcső alá vettük az LG L Style sorozatának legütősebbnek vélt tagját, mely az elegáns külső, az NFC támogatás és a szuperfényes NOVA kijelző ellenére sem győzött meg bennünket.

Bevezető

 

Az L3 tesztje után kíváncsian vártam az L7-es telefont, hiszen ez a sorozat legnagyobb és legokosabb tagja. A 2012 tavaszán bemutatott készülék szintén megkapta az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszert, de sajnos nem kapta meg hozzá a manapság elvárható hardvert. Valahol itt rontotta el az LG koncepciót.

Mindenekelőtt annyit mondanék elöljáróban, hogy amilyen pozitívan csalódtam az L3-ban annyira volt rossz a kedvem, mikor visszatettem az L7-est a dobozába.

 

Specifikáció

 

Méret, tömeg: 127,5 x 69 x 8,7 milliméter, 121 gramm

CPU: 1GHz-es Qualcomm MSM7227A processzor (Cortex-A5), Adreno 200 GPU

Memória: 512MB RAM,  2,7GB szabadon használható háttérár, mely microSD kártyával bővíthető

Kijelző: 4,3 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású, kapacitív NOVA értintőképernyő

Operációs rendszer: Android 4.0.3 LG Optimus UI 3.0 kezelőfelülettel

Kamera: Elöl: VGA Hátul: 5 megapixel, autofókusz, LED villanó, VGA videofelvétel

Akkumulátor: 1700mAh kapacitású

Egyéb: HSPA, illetve GSM/GPRS/EDGE hálózati támogatás, Bluetooth (4.0), NFC, WiFi (b/g/n), DLNA, giro szenzor, fényérzékelő, közelség-érzékelő, 3,5mm-es jack kimenet, FM rádió

Extra alkalmazások: LG Tag+, RemoteCall, SmartShare, Polaris Ofiice, SmartWorld, Időjárás, Pénzügy

 

Külső

 

A külső mindig erősen szubjektív. Nekem személy szerint a furcsán szögletes forma és a "recézett" hátlap, illetve valahogy az egész készülék nem igazán tetszett. Mintha egy fura retró vonalat próbálna meglovagolni. Alapvetően nincs gond a telefon formavilágával, több ismerősnek is bejöttek az éles sarkok sé ez a "LG-s" dizájn, engem viszont nem tudott lenyűgözni.

Az előlap felső részén videotelefonálásra éppen alkalmas kamera, hangszóró és fényérzékelő kapott helyet, míg a kijelző alatt egy fizikai és két érintésérzékeny gomb található. Az érintésérzékeny gombok csak akkor látszanak ha világítanak, ezért ez igényel némi megszokást.

A mircoUSB-s töltő a telefon alján, míg a ki/bekapcsoló gomb és a fülhallgató csatlakozó a tetején kapott helyet. Bal oldalra került a hangerő szabályzó. A lepattintható hátlap alatt az 1700mAh-s akkumulátor foglal helyet, ami átlagos üzemidőt biztosít. Ide kerül a normál méretű SIM kártya- és a microSD foglalat is. Hátul találjuk a már említett 5 megapixeles kamerát, mely LED vakuval próbál emészthető képeket készíteni a gyenge fényviszonyok között, a kihangosító hangszórója pedig bal szélen, lejjebb helyezkedik el.

 

 

Kulcsszavak: LG, Optimus, teszt
Vissza