Már 85 országban elérhető a magyar fejlesztésű PocketGuide okostelefon alkalmazás

forrás Prim Online - 2012. szeptember 4.

A magyar GPS Cityguide Kft. által okostelefonokra fejlesztett és 1,5 éve piacra dobott PocketGuide  városnéző alkalmazás már a világ turisztikailag leginkább frekventált 85 desztinációjában használható.

A turisták már az utazásuk előtt letölthetik az IOs és az android készülékeken futó alkalmazást, majd a megérkezésük után már roaming és internet kapcsolat nélkül élvezhetik a saját mobil idegenvezetőjüket. Minden városban több tematikus túra közül lehet választani, de az un. barangoló funkció is nagyon népszerű.  Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt másfél évben már több mint 1,2 millió turista használta  a szolgáltatást, ami az egyre bővülő értékesítési csatornáknak is köszönhető. A PocketGuide legfontosabb partnerei a mobilszolgáltatók, mobil készülék gyártó cégek, a légitársaságok, szobafoglalási portálok, szállodák és a turisztikai szervezetek.

A magyar piacon a T-Mobile előfizetők már előre telepítve kapják meg a szolgáltatást a Samsung és a Sony-Ericcson készülékeken.

Magyarországon már a turisztikai szervezetek is felfedezték a szolgáltatás újszerűségében és a nemzetközi értékesítési csatornákban rejlő marketing és bevétel növelő lehetőségeket, a szolgáltatást Budapesten, Debrecenben, Tihanyban, Szentendrén, Sopronban és a Hortobágyon lehet használni, aminek a segítségével a turistát a telefonja a szolgáltatók ajtajába vezeti. A Pocket Guide továbbra is nyitott új Magyarországi helyszínek feltöltésére, a kínálat bővítésére. A cég keresi az együttműködési lehetőséget olyan településekkel, TDM szervezetekkel, akik korszerű és hatékony módon szeretnék kiaknázi a mobiltechnológiában a turizmus számára rejlő lehetőségeket. A Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek fejlesztésére kiírt pályázat keretében a TDM szervezetek most nagyon kedvező feltételekkel tudják a PocketGuide szolgáltatásait bevezetni a saját településükön.

További információ a www.pocketguideapp.com  oldalon elérhető, illetve emailben kérhető az info@mypocketguide.eu címen.

Vissza