Bevetésre kész a nano-SIM

Farkas Norman - 2012. szeptember 5.

A Deutsche Telecom már gondoskodott a leendő európai iPhone 5 tulajdonosok speciális, a microSIM-nél is kisebb méretű SIM kártyájának (előfizető azonosító modul) elérhetőségéről.

Nemrég bizonyosságot nyert az információ, hogy szeptember 12-én mutatkozik be az Apple legújabb okostelefonja, az iPhone 5. A jövevény több fronton is előrelépéssel kecsegtet, s az egyik ilyen újítás az ETSI (European Telecommunications Standards Institute - Európai Híradástechnikai Szabványosítási Intézet) által nemrég bejegyzett nano-SIM használata, mely a microSIM-nél is kisebb, így több hely hasznos felhasználására ad lehetőséget a gyártó számára.

A friss hírek és egy, az iFun által közzétett fotó szerint a Deutsche Telecom már felkészült a nano-SIM kártyák kibocsátására, így az európai iPhone 5 tulajdonosok nem maradnak megfelelő SIM (Subscriber Identity Module - előfizető azonosító modul) nélkül.

Bár a gyártónak mindenképp hasznos a kisebb kártya használata, az előfizetők számára biztosan nem lesz teljesen zökkenőmentes az átállás. Akik egy korábbi modellről váltanak iPhone 5-re szükségük lesz egy kártyacserére, azok pedig, akiknek lemerül új Apple mobiljuk, vagy egy korábbi modellhez történő visszatérés mellet döntenek újabb kártyacserére szorulnak majd, vagy speciális adaptert kell beszerezniük.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza