WayteQ xBook-60w: a praktikus e-book olvasó

Kütyü Magazin - 2012. szeptember 17.

A WayteQ könnyen kezelhető, praktikus multimédiás eszköze az olvasást kedvelő felhasználókat veszi célba. Az xBook-60w névre keresztelt e-könyv olvasót 6 hüvelykes kijelzővel szerelték fel, alig több mint 200 gramm és 8 mm vékony, ennek megfelelően munkába járás, vagy akár hosszabb utazás során is kényelmes olvasást biztosít.

A WayteQ bemuttatta új e-könyv olvasóját, az xBook-60w modellt, mely e-Ink Pearl kijelzővel, 4GB tárhellyel, microSD kártyafoglalattal, WiFi modullal és több száz előtelepített, magyar nyelvű irodalmi művel áll az olvasni vágyó felhasználók rendelkezésére.

A e-book kicsomagolás után akár azonnal használatba is vehető, néhány egyszerű beállítással – úgy, mint betűméret és betűtípus kiválasztása, elforgatható nézet - pedig könnyedén testre is szabható. Az előre telepített Dumas, Mikszáth vagy Gárdonyi klasszikusok mellett számos mást is tárolhatunk a készülékben, hiszen a 4GB-os tárhely akár 5000 könyvvel is elbír. A 16 szürkeárnyalatos e-Ink Pearl kijelzőnek köszönhetően pedig a szabadban való olvasás is problémamentes, még erős napfény esetén is.

A kiválasztott könyv a szövegfelolvasás funkciót választva kihangosítva vagy fülhallgató csatlakoztatásával is élvezhető. Ráadásul az xBook-60w a legnépszerűbb e-könyv formátumok támogatása mellett MP3 fájlokat is beolvas.

A gép 600 MHz-es Rockchip2818 processzorát egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor táplálja, ami egy feltöltéssel több ezer lapozást, képernyőváltást tud kezelni, Wi-Fi használat nélkül számolva.

A WayteQ xBook-60w már elérhető a piacon, ára bruttó 29 900 forint körül alakul.

Kulcsszavak: e-könyv, WayteQ, e-book
Vissza