Megérkezett a ZTE Blade III

Farkas Norman - 2012. szeptember 21.

A ZTE Blade sorozat harmadik tagja hamarosan bekerül az európai üzletek pocaira, ára 50 ezer forint körül alakul.

A ZTE és a MetroPCS közösen bemutatta a kínai gyártó első amerikában piacra kerülő LTE-képes okostelefonját, az Anthem 4G modellt (jobbra). A 4,3 colos WVGA kijelzővel, 1,2GHz-es, kétmagos processzorral, 512MB RAM-mal, 4GB belső táhellyel, Dolby Surround hangzással, Bluetooth, WLAN és GPS modullal, valamint microSD kártyahellyel, Android 2.3 gingerbread rendszerrel, 5 megapixeles fő- és VGA előlapi kamerával felvértezett készülék az elkövetkezendő hetekben debütál a MetroPCS kínálatában, ára nettó 220 dollár körül alakul.

A kínai gyártó az Anthem 4G mellett az Európába szánt Blade III-ról is lerántotta a leplet. A nagy sikerű Blade sorozat harmdik tagját már korábban megcsodálhattuk egy finn viszonteladó honlapján, most viszont végre hivatalosan is bemutatkozott az újdonság.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs renszert futtató Blade III lelke egy 1GHz-es, egymagos processzor, melyet 512MB RAM, 2,5GB felhasználók számára elérhető tárhely és microSD kártyahely egészít ki. A telefon előlapján egy 4 hülvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőképernyő kapott helyet. Az 5 megapixeles hátlapi kamerával, HSPA modemmel, valamint WiFi, GPS és Bluetooth modullal felszerelt okostelefon már ebben a hónapban megjelenik Finnországban, ára 176 euró (kb. 50 ezer forint) körül alakul. Októberben egyéb európai országokban, például Svédországban is elérhető lesz, s reméljük, hogy Magyarország sem marad ki a "buliból".

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: okostelefon, Blade III, ZTE
Vissza