Galaxy S III Mini: csak névrokon?

Farkas Norman - 2012. október 12.

Ahogy az várható volt, a Samsung bemutatta legújabb androidos üdvöskéjét, a Galaxy S III Minit. A készülék külseje sokban hasonlít az S III-éhoz, de tudását tekintve annyira elmarad tőle, hogy felmerül a kérdés, vajon méltó-e egyáltalán a nevéhez.

Frankfurtban mutatkozott be a dél-koreai gyártó legújabb droidja, mely lényegében egy összezsugorított és lebutított Galaxy S III, ami csak külsejében idézi a nagytestvérét. Kicsit csalódottak lehetnek azok a felhasználók, akik egy S III-mal megegyező felszereltségű mobilt vártak kisebb méretben, ugyanis a Mini sokkal gyengébb lett a zászlóshajónál. Lássuk, mi került bele!

A nemrég kiszivárgott pletykák igaznak bizonyultak, az S III Mini 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyővel, kétmagos, 1,5GHz-es ST-Ericsson NovaThor U8420 processzorral, 1GB RAM-mal és változattól függően 16, vagy 32GB belső tárhellyel rendelkezik. A  telefonban WiFi, GPS, Bluetooth (4.0) és NFC modul, HSPA adatátviteli képesség (max. 14,4Mbps letöltési sebességgel) és microSDHC kártyafoglalat is van, energiaellátásáért egy 1500mAh kapacitású akkumulátor felel. A mobil előlapján egy VGA felbontású kamera található, hátul pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített egység figyel, mely akár 720p videók rögzítésére is alkalmas. Ami az újdonság szoftverezettségét illeti, nem kell csalódnunk, hiszen az Android 4.1 Jelly Bean rendszer TouchWiz kezelőfelülettel kiegészített változatát találjuk a fedélzeten.

Szerintünk a  Samsung hatalmas ziccert hagyott ki azzal, hogy nem egy visszafogott méretű, de rendkívül ütős mobilt dobott piacra az S III Mini "személyében". Ehelyett egy átlagos tudású kütyüvel rukkolt elő, melyet főként az S III-ra hajazó megjelenése és a friss operációs rendszer tesz izgalmassá.

A 111,5 grammos, illetve 121,55 x 63 x 9,85 milliméteres Galaxy S III Mini fehér színben kerül piacra októberben, várható ára egyelőre ismeretlen.

 

Vissza